Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Gyertya
Szent I. Callistus
Újabb támadás egy franciaországi zsidó templom ellen
2009-01-15 Forrás: Evangélikus Egyház
A francia belügyminiszter ígérete ellenére keddig nem találták meg a két franciaországi zsinagóga elleni támadás tetteseit. Legutóbb vasárnap dobtak két benzinbombát ismeretlenek egy zsinagógára Párizs északi részén. A támadásban senki sem sérült meg.
Michele Alliot-Marie francia belügyminiszter mind az egy héttel ezelőtti, mind a hétvégi merényletet kemény szavakkal ítélte el, és újra azt ígérte, hogy megtalálják és megbüntetik a tetteseket. Egyelőre azonban nem vettek őrizetbe senkit az ügyben.

Az izraeli-palesztin viszály fellángolása és Izrael gázai inváziója óta megszaporodtak az antiszemita cselekmények Franciaországban.

Egy héttel ezelőtt egy támadó nekivezette kocsiját egy toulouse-i zsinagóga bejáratának, majd felgyújtotta az autót. A rendőrség közlése szerint a közelben egy benzinbombákkal teli másik kocsit is találtak. A támadás idején a rabbi órát tartott a növendékeinek a templomban.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép