Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Jácint napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

A tér a kupolától
Búcsú
„Fogadjuk be életünkbe, a történelem és a társadalom konkrét valóságaiba Krisztus győzelmét a rossz felett! – Ferenc pápa Regina Coeli imája Húsvéthétfőn
2013-04-01 Forrás: Vatikáni Rádió
Április elsején, Húsvéthétfőn délben tízezrek töltötték meg a Szent Péter teret, hogy a Szentatyával együtt elimádkozzák a Mennyek Királynője Mária imát. A pápa a következő szavakkal fordult hozzájuk:
"Boldog Húsvétot mindnyájatoknak! Köszönöm, hogy ma is ilyen sokan eljöttetek, hogy osztozzunk Húsvét, hitünk központi titkának örömében. Kívánom, hogy Krisztus Feltámadásának ereje jusson el minden személyhez, különösen a szenvedőkhöz, a bizalmat és reményt leginkább igénylőkhöz.

Krisztus maradéktalanul és véglegesen legyőzte a rosszat, de ránk, minden idők embereire hárul a feladat, hogy befogadjuk ezt a győzelmet életünkbe, a történelem és a társadalom konkrét valóságaiba. Ezért fontosnak tartom, hogy hangsúlyozzuk azt, amit ma kérünk Istentől a liturgiában: „Istenünk, te mindig új nemzedékkel gyarapítod Egyházadat. Add híveidnek, hogy életükkel valóra váltsák, amit hittel vállaltak a keresztség szentségében” (Könyörgés Húsvét Nyolcadában, Húsvéthétfőn).

Igen, a keresztség, amely Isten gyermekeivé tesz bennünket, az Oltáriszentség, amely Krisztussal egyesít minket, váljanak életté, vagyis fejeződjenek ki hozzáállásunkban, magatartásunkban, tetteinkben és választásainkban. A húsvéti szentségekben lévő kegyelem óriási megújulás lehetősége az egyén élete, a családok, a társadalmi kapcsolatok számára.

Azonban minden az ember szívén halad keresztül: ha hagyom, hogy a feltámadt Krisztus kegyelme megérintsen engem, ha hagyom, hogy megváltoztassa bennem azt, ami nem jó, amivel rosszat okozhatok magamnak és másoknak, akkor megengedem Krisztus győzelmének, hogy belépjen életembe, hogy kiszélesítse jótékony működését. Ez a kegyelem hatalma! Kegyelem nélkül semmit sem tehetünk. A keresztség és az eucharisztikus szeretetközösség kegyelmével azonban Isten irgalmasságának eszközévé válhatok.

Váltsuk valóra életünkben a kapott szentséget: ez legyen kedves testvérek mindennapi elkötelezettségünk, egyben mindennapi örömünk! Érezzük annak örömét, hogy Krisztus kegyelmének eszközei vagyunk, mint Krisztus, a szőlőtő szőlővesszői, akiket Lelke életnedve hat át.

Imádkozzunk együtt a meghalt és feltámadt Úr nevében és a Legszentebb Szűz közbenjárására, hogy a húsvéti titok működjön legbensőbb énünkben és napjainkban, hogy a gyűlölet átadja a helyét a szeretetnek, a hazugság helyébe az igazság, a bosszúállás helyébe a megbocsátás, a szomorúság helyébe az öröm lépjen".

A Regina Coeli elimádkozása után Ferenc pápa olaszul köszöntötte a különböző földrészekről érkezett zarándokokat. Mindenkinek szép Húsvéthétfőt kívánt, amely az Angyal Hétfője. Ekkor erőteljesen visszhangzik Húsvét örömteli híre: Krisztus feltámadt! – mondta a Szentatya, majd szokásos közvetlenségével mindenkinek boldog Húsvétot és jó ebédet kívánt!
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép