Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Kívánság
Regnum Marianum stilizált cserkész jelvény
Az egri érsek lesz a csíksomlyói búcsú szónoka
2013-04-05 Forrás: Magyar Kurír
A Boldog vagy, mert hittél! mottóval május 17. és 20. között tartandó csíksomlyói pünkösdi búcsún Ternyák Csaba egri érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alelnöke mond beszédet.
A hagyományokhoz híven a rendezvény szónoka a csíksomlyói zarándoklat egyetlen meghívottja lesz. A többi résztvevőre zarándoki minőségben számítanak a szervezők.

A május 18-ai ünnepi szentmise helyi idő szerint 12 óra 30 perckor (közép-európai 11.30-kor) kezdődik a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben, a Hármashalom-oltárnál. A szertartást idén is élőben közvetíti a Duna Televízió és a Mária Rádió.

A zarándoklat liturgikus programjában május 17. és 20. között a csíksomlyói kegytemplomban tartandó megannyi szentmise és két éjszakán át tartó virrasztás is szerepel – közölte az Erdélyi Ferences Rendtartomány.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép