Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Munkácsy Mihály: Ecce Homo
Clará Szent Antal Mária
Megkezdték a bátaszéki templomtorony bontását
2013-04-08 Forrás: Csukor Árpád
Ma reggel megkezdődött a bátaszéki templom 82,45 méter magas templomtorony sisakjának bontása. A munka megkezdése előtt Dr. Udvardy György püspökatya számos jelenlevővel együtt, imával kérte az Úr segítségét, és áldásban részesítette a nem éppen veszélytelen munkálatok résztvevőit. A toronysisak 36 méter magas. Ezt a tervek szerint 6 méteres darabokra vágják és a templom előtti útszakaszra helyezik. Ott történik a további bontás. A mobil daru, mellyel dolgoznak, - 97 méter magas.
A munkálatok befejezése után azonnal megszólalnak a november 24. óta néma harangok.

Hirdetve Isten bátaszéki népének és a világnak, hogy a közvetlen életveszély elmúlt, az Úr várja házában gyermekeit, s az Őt keresőket, - a szépre, jóra vágyó embereket.

Szól a harang azon elhunyt testvéreinkre is emlékeztetve, kikért nem szólhatott több mint négy hónapon át.

Egyben ez a harangszó jelzi azt is, jöhetnek a szorgos kezű takarításban segédkezők...

Nemkülönben: buzdítja azokat, kiknek módja van rá, az áldozatos adakozásra, mert a további munkálatokhoz még nagyon sok adományra van szükség.

Csukor Árpád


Dohóczki Péter, a Pécsi Egyházmegye gazdasági igazgatója a helyreállításról hétfőn, Bátaszéken tartott sajtótájékoztatón elmondta: a sisak bontása és a torony ideiglenes lefedése várhatóan ezen a héten befejeződik, utána ismét használhatóvá válik a templom.

Az 1899 és 1903 között neogótikus stílusban épült templom helyreállításának első szakaszában a torony téglaépítményét erősítették meg belülről vasszerkezettel, ezzel a közvetlen életveszélyt elhárult. A toronysisakot akkor építhetik újjá, ha biztosítva lesz rá a pénzügyi fedezet - mondta a gazdasági igazgató.

A torony megerősítése 25 millió forintba került, amelyet a Pécsi Egyházmegye finanszírozott, a bontás 30 millió forintos költségét az egyházmegye és a bátaszéki egyházközség - a hívek adományait is felhasználva - közösen állja.

Udvardy György jelezte: az eddigihez hasonló intenzitással az egyházmegye nem tud hátteret biztosítani a további munkálatokhoz.

forrás:mti
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép