Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Szent László -fej ereklyetartó
almába harapó kígyó
Salzburgban énekelt a győri bencések fiúkórusa
2013-04-11 Forrás: Magyar Kurír
A salzburgi dóm kapellmeisteri, azaz karnagyi állását immáron több, mint huszonöt esztendeje a magyar származású Czifra János tölti be. A salzburgiak nagyrabecsülik a karnagyot, akinek meghívására március 17-én, nagyböjt ötödik vasárnapján a salzburgi dómban énekelt a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium Collegium Musicum Jaurinense fiúkórusa.
A márciusi ausztriai éneklés már a második alkalom volt, hiszen 2010 áprilisában szintén Salzburgban mutatták be Carissimi Missa Concertata című művét a győriek.

Az idei fellépés zenei anyagát a feketevasárnap gregorián tételei adták, melyeket a tíz órakor kezdődő ünnepi szentmisén, a tételeknek megfelelő liturgikus helyükön énekelt a bencés fiúkórus.

Az utazást kirándulással kapcsolták össze a győri diákok: meglátogatták a kremsmünsteri apátságot, jártak Bécsben és Göttweigben, végül pedig a heiligenkreuzi ciszterci apátság vesperásán vehettek részt.

Örömmel tapasztalták, hogy lemezeiket Ausztriában is egyre több helyen ismerik, és különösen is megtisztelő volt számukra, hogy Czifra János a fellépést követően nagy elismeréssel szólt együttesükről.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép