Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
István napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Cavaraggi: Szent András keresztre feszítése
Gesztenye.  si.
Krisztus mindenek fölött
2009-01-15 Forrás: Magyar Kurír
Krisztus nem fél semmilyen versenytárstól, mert nagyobb minden hatalomnál – mondta a pápa a január 14-ei általános kihallgatáson a VI. Pál teremben összegyűlt közel négyezer hívőnek.
„Ez a rendkívül pozitív és termékeny üzenete” Szent Pál efezusiakhoz és kolosszeiekhez írt két levelének, amelyek a Szentatya katekézisének témáját alkották. „Ha egyek vagyunk Krisztussal, nem kell félnünk semmilyen ellenségtől, semmilyen nehézségtől.”

Aki Krisztussal van, az nem fél semmitől és senkitől – tette hozzá, és kiemelte: a hír, hogy egyedül Krisztus győz, valóságos felszabadulást jelentett az akkori pogányoknak, mert sokan közülük úgy látták, hogy a világ tele van veszélyes hatalmakkal. „Ez az üzenet korunkban is érvényes” – idézi a Szentatya szavait a SIR. „A mai világban is, oly sok félelem közt, meg kell tanulnunk, hogy Krisztus minden hatalom felett áll, Ő a világ Üdvözítője!”

XVI. Benedek pápa köszöntötte a világ különböző földrészeiről és országaiból érkezett zarándokokat, közöttük azt a házaspárt, akiknek újszülött gyermeke a boldoggá avatott Louis és Zélie Martin, Lisieux-i Szent Teréz szüleinek közbenjárására gyógyult meg.

„Jézus Krisztus a kezdet és a vég. A keresztség által hozzá tartozunk, és ha Vele maradunk, Aki a világmindenség Ura, nem kell félnünk” – zárta gondolatait a Szentatya az általános kihallgatáson.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép