Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

v.Nagy János László: Inuit nők tánca
Monarchia címer
Érdekesség - misekönyv - Tudtátok ?
2013-04-26 Forrás: Magyar Család
Azért nem vagyunk senkik e-úrópában, mert saját kultúránkat és történelmünket el hajítottuk, mint utálni való szemetet, és sokféle idegen új szokást vetünk fel, mely megköti szellemünket,és ha vissza próbáljuk szerezni régi valónkat, azt is esetlenül tesszük.
Aki nézte a Húsvéti Szentmise közvetítését a Vatikánból meghatódva tapasztalhatta, hogy azt a misekönyvet, amelynek aranyozott borítóját az immár Magyar Örökség Díjas Ozsvári Csaba készítette és a Magyar Katolikus Egyház ajándékozta II. János Pál pápának, amit Benedek pápa is használt, most Ferenc pápa miséjén is, a Föld sok-sok lakójával együtt láthattuk.

Már aki tudta, hogy mit lát, mert a magyar TV közvetítésben és a papi kommentárban,sajnos erről szó sem esett. A külföldi tudósításokban gondolom még kevésbé.

Jó lenne Csaba páratlan művészetét a világgal (az egyházon belül is, a magyarral kezdve)megismertetni, mert erre mindannyian Zugligeten belül és kívül büszkék lehetünk,ahogy bármely nép büszke lenne.

Az sem mellékes, és legközelebbi alkalommal erre is gondoljunk,hogy a misekönyv felmutatásakor a Magyarok Nagy Asszonya és magyar szentek tekintenek a Szent Atyára, de a pápai címer mellett a Szentkorona is látható.

(Ez az akadémiai laudációban is elhangzott és láthatóan megfogta az embereket.)

Talán ezt másoknak is elmesélhetnénk.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép