Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Rózsafűzérgyűrű
A szegény özvegy két fillérje
A katolikus egyház ismét elítélte az egyneműek házasságát, a fogamzásgátlást és az abortuszt
2009-01-16 Forrás: Evangélikus Egyház
Ismét bírálták az egyneműek házasságát, a fogamzásgátlást és az abortuszt Mexikóvárosban a Családok VI. Világtalálkozójára összegyűlt katolikus vezetők. "A társadalom jövője érdekében meghatározó prioritást kell adni a családnak az individualizmus betegségében szenvedő posztmodern kultúrában"
A tanács kezdeményezésére összehívott, január 14-től 18-ig tartó találkozón 90 országból érkezett mintegy 7500 résztvevő, köztük húsz kardinális, hatvan püspök, pap és tudós vitatja meg a mexikói fővárosban a család szerepét a modern világban. Magyarországot a Vatikáni Rádió közlése szerint Bíró László családpüspök, január 9-én beiktatott tábori püspök képviseli.

Ez az első Családok Világtalálkozója, amelyet létrehozása, 1994 óta a katolikus egyházfő távollétében tartanak. XVI. Benedek pápa, aki egészségi okokból volt kénytelen lemondani az utazást, videokonferencia segítségével a távolból vesz részt a tanácskozáson. A pápát Tarcisio Bertone vatikáni államtitkár képviseli.

"A homoszexuális tapasztalatnak baráti kapcsolaton belüli magánviszonynak kell maradnia" - mondta a megnyitót követő sajtótájékoztatón Antonelli bíboros.
A művi terhesség-megszakítás és a homoszexuális házasság ellentétes az Isten által kifejezett akarattal - hangsúlyozta Polycarp Pengo tanzániai érsek. "Ami az abortuszt illeti, nagy szomorúság, hogy az emberek úgy döntenek, Isten szándékával ellentétesen elválasztják a szexuális kapcsolatot a valódi szerelemtől" - tette hozzá.

A megnyitón Ennio Antonelli oldalán részt vett a konzervatív mexikói államfő, Felipe Calderón, aki buzgó katolikus, kiváltva ezzel az állam világi jellegét féltő baloldal bírálatát. Támogatásáról biztosította a csonka családokat, mindenekelőtt a 5 millió mexikói leányanyát. "Meg kell találnunk azokat az eszközöket, amelyekkel támogatni tudjuk a hagyományos családokon kívül rekedteket" - monda az államfő.

A baloldali Mexikói Szociáldemokrata Párt rendőrkordon mögött tüntetett a találkozó színhelyénél. A párt bejelentette: tüntetéseket szervez annak érdekében, hogy az egyház tartsa tiszteletben a mexikói állam világi jellegét, s ne támadja az abortusz büntetlenségét és az egyneműek házasságát törvényesítő jogszabályokat.

Szombaton tartják a világ családjainak ünnepi találkozóját, majd a Családok VI. Világtalálkozója vasárnap a Guadalupei Miasszonyunk-bazilikában 50 ezer hívő előtt tartott ünnepi istentisztelettel zárul, amelyet XVI. Benedek képviseletében Tarcisio Bertone bíboros mutat be.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép