Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Csodaszarvasunk
Angyalka fehér koszorúval (A)
A Regina Coeli imádság során a pápa felhívást intézett az élet védelme érdekében a fogantatástól kezdve
2013-05-12 Forrás: Vatikáni Rádió
A szentté avatási szentmisét követően a pápa elimádkozta a húsvéti időszak Mária-imádságát a Regina Coeli-t. Jókívánságait fejezte ki Olaszországnak, Mexikónak és Kolumbiának, ahonnan az új szentek származnak. Egyben felhívást intézett a fogantatástól létező élet védelmében.
Hatalmas hívősereg, nagy lelkesedés és öröm fogadta Ferenc pápát, aki a Mária-imádság végén körbe járta a Szent Péter teret és a Via della Conciliazione széles utat, hogy találkozzon a hívekkel és üdvözölje őket. Több, mint százezren gyűltek össze ezen a vasárnapon, hogy találkozzanak a Szentatyával. A pápa számos kisgyermeket megölelt, akiket szüleik nyújtottak felé, hogy áldja meg őket. Mielőtt visszatért volna a Vatikánba, a Szentatya leszállt pápamobiljáról, hogy megölelje a mozgássérülteket, akik nagy számban gyűltek össze.

A Regina Coeli imádság előtt mondott beszédében a pápa először Olaszország felé fordult. Az otrantói vértanúk segítsék a szeretett olasz népet, hogy reménnyel tekintsen a jövő felé, bízzanak Isten közelségében, aki soha nem hagy magunkra bennünket, még a legnehezebb pillanatokban sem. A Szentatya imádkozott Laura Montoya nővér közbenjárásáért, hogy az Úr adjon új lendületet a misszióknak és az evangelizálásnak a kolumbiai egyházban. Továbbá az új szent egyetértésre és kiengesztelődésre vonatkozó példájából ösztönzést nyerve Kolumbia szeretett gyermekei tovább folytassák munkájukat a béke és hazájuk igazságos fejlődése érdekében.

Szent Guadalupe García Zavala nővér kezeibe helyezte a szegényeket, a betegeket és mindazokat, akik velük foglalkoznak és közbenjárásába ajánlotta a nemes mexikói népet, hogy véget vessen minden erőszaknak és bizonytalanságnak, továbbá mindig haladjon előre a szolidaritás és a testvéri együttélés útján.

A pápa ezt követően emlékeztetett arra, hogy szombaton Rómában boldoggá avatták Luigi Novarese papot, aki a Szenvedés önkéntes központ és a Kereszt csendes munkásai intézmény alapítója. Hálát adott ezért a példaértékű papért, aki megújította a beteg lelkipásztorkodást az egyház aktív tagjaivá téve a betegeket.

Ferenc pápa köszöntötte a „Felvonulás az életért” résztvevőit. Az életvédő rendezvényt vasárnap délelőtt tartották az olasz fővárosban. Arra hívta őket, hogy tartsák ébren mindenki figyelmét e nagyon fontos téma iránt, ami az élet védelme a fogantatástól kezdve. Egyben emlékeztetett az aláírásgyűjtésre, amelyet ezen a vasárnapon tartottak az olasz plébániákon azzal a céllal, hogy támogassák az „Egy közülünk” európai kezdeményezést, amely jogi védelmet kíván biztosítani az embriónak az emberi lény létezésének első pillanatától fogva. Különös pillanat lesz azok számára, akik szívükön viselik az élet szentségének védelmét, az „Evangelium Vitae Napja” elnevezésű vatikáni konferencia, amelyet június 15-én és 16-án rendeznek a Hit éve keretében.

Végül Ferenc pápa az immár hagyománnyá vált köszöntéssel búcsúzott az egybegyűltektől: Szép vasárnapot és jó ebédet kívánok!


Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép