Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Bécsi Advent, Topor M.
Jézus ábrázolás
Egyházmegyei eucharisztikus kongresszust tartottak Vácon
2013-05-22 Forrás: Magyar Kurír
Az 1938-ban Budapesten megrendezett Eucharisztikus Világkongresszus 75. évfordulóján egyházmegyei eucharisztikus kongresszust tartottak Vácon, az egyházmegye és a Stella Maris Alapítvány rendezésében, május 10-én és 11-én.
A székesegyházat mindkét napon teljesen megtöltötték az egyházmegyéből és az ország különböző részeiből papjaikkal együtt érkezett zarándokok, akik a Cancelláriumban imádásra kitett Oltáriszentség előtt ülve hallgatták az előadókat és a tanúságtevőket. A jelenlévő papok folyamatosan gyóntattak. Pénteken egész éjszaka nyitva volt a templom az imádók előtt; éjfélkor Varga Lajos segédpüspök mutatott be szentmisét a zarándokoknak.

Konferenciabeszédeket tartottak: Nemeshegyi Péter jezsuita, Barsi Balázs ferences, Varga László kaposvári plébános, Bocsa József piarista, Varga László atya, a székesegyház karnagya, Böjte Csaba ferences; a találkozó záró szentmiséjét Beer Miklós megyéspüspök mutatta be.

Az előadásokról összefoglalót olvashatnak a Váci Egyházmegye honlapján.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép