Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Topor Márta: Szt. Pál bazilika mennyezete
Jézus ábrázolás
Találkoztak a katolikus, a református és az evangélikus egyházak vezetői
2013-05-28 Forrás: Magyar Kurír
A Déli Evangélikus Egyházkerület budapesti, Puskin utcai székházában találkoztak a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Bizottsága tagjai, a református és evangélikus egyházak püspökei.
A tanácskozásra a már hagyományos, rendszeres találkozások sorában került sor. A testvéri légkörű, őszinte hangú megbeszélésen szóba kerültek az egyházak közötti és az egyházi és állami kapcsolatok időszerű kérdései.

Az egyházi vezetők megosztották egymással tapasztalataikat a szeptembertől bevezetésre kerülő, kötelezően választható hit- és erkölcstan beiratkozásról. Az oktatás szervezésével és lebonyolításával kapcsolatban még több nyitott kérdés került elő a megbeszélésen. Ezekről a kérdésekről az egyházak közös levélben kérnek majd felvilágosítást a kormány illetékeseitől, továbbá a nyitott kérdéseket lezáró szakértői egyeztetést javasolnak. A köznevelés finanszírozásával és az új köznevelési koncepció bizonyos rendelkezéseivel, oktatási intézmények átvételével kapcsolatban az egyházak a problémaleltár összegyűjtésén túl megállapodtak abban, hogy további közös egyeztetéseket kívánnak folytatni az oktatási kormányzattal a folyamatok tisztázása és a törvényi rendelkezések véglegesítése érdekében.

Az egyházi vezetők egyeztettek továbbá a módosítás alatt álló egyházi törvény, valamint a temetői és a szociális törvény részleteiről is.

Az egyházak elhatározták, hogy a milánói ediktum kiadása 1700 éves évfordulója alkalmából közös szervezéssel konferenciát terveznek ez év őszére. A konferencia a vallásszabadság valamint az egyház és állam évezredes kapcsolata kérdéseit dolgozza fel.

Az egyházi vezetők következő találkozójára, a tervek szerint, 2013. októberében kerül sor.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép