Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Angelika napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Máriapócs
Szent Jakab Marchiai
Békét a Szentföldnek!
2009-01-17 Forrás: Magyar Kurír
Az egyházak és a segélyszervezetek a humanitárius segítőknek a Gázai övezet válság sújtotta területeire való zavartalan bejutását követelik. A segítők akadálytalan tevékenységéhez azonnali tűzszünetre van szükség.
A folyamatos bombázások miatt jelenleg nincs lehetőség a zavartalan humanitárius segítségnyújtásra a térségben. Egy héten keresztül hiába próbáltak bejuttatni egy sebészekből álló orvoscsoportot Gáza városába. A Gázai övezetben már a jelenlegi harcok kirobbanása előtt is elfogadhatatlan volt a helyzet – mondta Reinhard Marx, München érseke január 15-én a katolikus hírügynökségnek adott nyilatkozatában. Tarthatatlan, hogy az emberek egy szűk területre bezárva, másoktól való teljes függésben és félelemben kell, hogy éljenek. A müncheni érsek hosszútávú politikai átgondolást követelt.

Reinhard Marx vezetésével nemzetközi koordinációs bizottság utazott öt napra a Szentföldre az ottani egyház támogatására. Európa és Amerika kilenc püspöke közös zárónyilatkozatban az erőszak azonnali befejezését követelte. A püspökök a világ keresztényeinek imádságos közbenjárását kérik a Gázai övezet békéjéért, továbbá szentföldi zarándokcsoportok közvetlen segítségét a túlélésért küzdő helyi keresztény közösségek számára.

A Vatikán ugyanakkor a civil lakosság fokozottabb védelmének biztosítását szorgalmazza. Mindkét harcoló fél egyenlő mértékben felelős az egyes személyek és a közösség biztonságáért – idézi Celestino Migliore érseket, a Szentszék állandó ENSZ-megfigyelőjét a Kathpress. A lakosság védelme érdekében a segélyszervezetek tevékenységének biztosítására, a nők és a gyermekek különleges védelmére és a fegyveres összecsapások befejezésére van szükség – hangsúlyozta Migliore érsek.

Minden ember számára egyformán garantálni kell a biztonságot és az igazságosságot a területen – közli az Európai Unió véleményét a Kathpress. Az Európa Parlament többek között arra kérte a püspököket: segítsenek nyomást gyakorolni a konfliktusban álló felekre, hogy igazságos, békés megoldás szülessék, és a térségben élők biztonságban élhessenek. Az Európa Parlament tagjai megdöbbenésüket fejezték ki a civil célpontokat ért támadások miatt. Véleményük szerint nemzetközi erőknek kell biztosítaniuk a tűzszünetet.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép