Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Angyal reneszansz (A)
pápa
Az egyház téli segélyakciói
2009-01-19 Forrás: Evangélikus Egyház
Minden lehetséges eszközzel segítsék a Magyarországi Református Egyház (MRE) gyülekezeteinek tagjai a hideg miatt veszélyben lévőket, együttműködve az önkormányzatokkal, civil szervezetekkel - adta közre a MRE elnöksége az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írták, azért hívják fel erre a figyelmet, mert "az elmúlt hetek szokatlan hidege miatt több tucat ember veszítette életét az utcákon, vagy a kihűlt, fűtetlen lakásokban".

A Magyar Református Szeretetszolgálat arról értesítette az MTI-t, hogy tűzifaprogramot hirdettek. Ennek keretében tűzifát vagy erre a célra szóló anyagi támogatást szednek be a felajánló hívektől. Kivágandó fákat is hasznosítanak, készenléti csoportjuk vállalja a fák kivágását és feldolgozását - tették hozzá.

Az elszállításról önkénteseik és helyi gyülekezeti tagok gondoskodnak, amelybe fuvarozó cégek és magánszemélyek egyaránt bekapcsolódnak. Utóbbiak az egész ország területére szóló kedvezményes tűzifaszállítással járulnak hozzá az akcióhoz - közölték.

Mint írták, krízisjáratokat is terveznek indítani "idős emberek megsegítésére, akiket a megfagyás fenyeget".

A református szeretetszolgálat Koszovóba is szállít tüzelőanyagot és meleg ruhát, egyebek mellett kabátokat, cipőket a Honvédelmi Minisztérium-Protestáns Tábori Lelkészi Szolgálattal összefogva. Ez volt az első alkalom, hogy a Magyar Köztársaságból humanitárius segély érkezett ebbe a régióba - mutatott rá a református egyház honlapja.

Összesen 1,3 tonna ruházat gyűlt össze a szeretetszolgálat debreceni raktárában, amit katonák válogattak át, csoportosítottak, dobozoltak és elszállítottak. A szállítmányból egyaránt részesültek albánok, szerbek és bosnyákok - szerepel a weblapon.

Berkovo faluban, ahova néhány szerb család visszaköltözött a közelmúltban, a visszatelepülteknek a meleg ruhákon kívül olajradiátorokat, tisztálkodó szereket, mosószereket adományoztak. Az ország második legnagyobb városában, Pecben egy albánok vezette kismamaháznak adtak át gyermek- és női ruhákat, cipőket, illetve higiéniai szereket - tették közzé.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép