Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vilhelmina napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Muzsikáló angyalok (A)
Hercegszántó (Máriakert)
Szeptember 30-án a pápa bejelenti Roncalli és Wojtyla pápa szentté avatásának dátumát – nyilatkozta Amato bíboros
2013-08-21 Forrás: Vatikáni Rádió
A héten Riminiben zajló közéleti fórumon, a Meeting-en, amelyet a Comunione e Liberazione mozgalom szervez több mint két évtizede, a Szentté avatási Kongregáció prefektusa is jelen van és nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak. Elmondta, hogy már Brazíliából visszatérőben a repülőgépen Ferenc pápa bejelentette, hogy a szentté avatásra nem kerül sor 2013 utolsó hónapjaiban, hanem csak a jövő évben.
A pontos dátumot szeptember 30-án a szentté avatásról megtartásra kerülő konzisztóriumon jelenti majd be.

Amato bíboros kiemelte, hogy XXIII. János nagy próféta volt és a zsinat elindítója; II. János Pál pedig gyakorlatban alkalmazta azt, tovább fejlesztve minden összetevőjében és erényében. Két olyan kimagasló oszlopról van szó, akik nemcsak a keresztény kultúra, hanem az életszentség példaképei is.

Amato bíboros a Rimini Meeting-en felavatta a Szent Giovanni Battista Piamartáról szervezett kiállítást. XVI. Benedek 2012 októberében avatta szentté. Szociális szempontból jelentős személy volt, mint Don Bosco is. Elsősorban a szegény sorsú, írástudatlan fiatalokkal foglalkozott, akiknek mesterséget adott. Akkoriban kézműves mesterségre képzést nyújtani annyit jelentett, mint biztonságos életet teremteni.

Szent Piamarta nagyon sokat tett a fiatalok társadalmi felemelkedéséért. Ma a helyzet kicsit eltérő, vagyis a mai fiatalok oktatás szempontjából nagyon képzettek, de hiányzik a munkavállalási lehetőség. Ezt kellene elősegíteniük a társadalom vezetőinek – nyilatkozta a Vatikáni Rádiónak Angelo Amato bíboros, a Szentté avatási Kongregáció prefektusa.Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép