Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Monarchia címer
Kisesküllői fatemplom
A szatmárnémeti Kálvária-templom jubileumi éve
2009-01-20 Forrás: Magyar Kurír
A templomot 1844-ben építette Hám János püspök, 1908-ban azonban meggyengült szerkezete miatt újjá kellett építtetni, s ezután 1909-ben Boromisza Tibor püspök újraszentelte. Azóta éppen 100 év telt el, a Szatmári Egyházmegye pedig egy különleges „Kálvária évvel” ünnepli a jubileumi esztendőt, amelyet január 18-án nyitott meg Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök.
A szentmisén jelen volt az egyházmegye papsága, valamint a görög katolikus egyház számos képviselője. A három nyelvű (román, német és magyar) szertartás egyben az ökumenikus imahét megnyitó rendezvénye is volt.

A méltatások mellett, prédikációjában Schönberger Jenő is három nyelven szólt híveihez, az evangéliumhoz kapcsolódva kérve őket, hogy hallják meg Jézus szavát és kövessék őt, feladván az önzést és az önös vágyakat, amelyek világunk fő gondjainak okozói ma is, amint azt a sajtóban megjelent rossz hírekből és konfliktusokból látjuk. A világ jelenlegi gondjainak fő oka a bűn, amiről viszont kevésbé szólnak a hírek. Az önző vágyak szeretethiányból fakadnak, s abból, hogy nem fogadjuk be Jézus szeretetét és nem követjük őt – olvasható a Szatmári Egyházmegye honlapján.

A szentmise végén Román János bejelentette: egy pályázat jóvoltából már szeptemberben elkezdődhetnek a Kálvária-templom külső és belső felújítási munkálatai. A Kálvária-templom a centenáriumi év során kórustalálkozók, imaórák, kulturális és vallási programok helyszíne lesz. Tervezik ezenkívül a templommal kapcsolatos füzet, képeslapok és brosúrák kiadását is.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép