Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Hősök  si.
Füzesgyarmati református teplom
„A zene Isten szépségét hozza el a világba”
2009-01-20 Forrás: Vatikáni Rádió
Az Úr adjon még szép éveket, hogy élvezhesd Isten és a zene örömét – ezzel a jókívánsággal fordult a Szentatya testvéréhez, akinek 85. születésnapja alkalmából szombaton este koncertet rendeztek a Szixtusz-kápolnában.
A regensburgi dóm nyugalmazott kórusvezetőjének tiszteletére Mozart c-moll miséjét adta elő a „Regensburger Domspatzen” zenekar és kórus. A hangverseny végén Gianni Letta miniszterelnök-helyettes átadta Georg Ratzinger atyának az Olasz Köztársaság nagykeresztjét.

Az egyház szolgálata és a zene szeretete mindig végigkísérte Georg és Joseph Ratzinger életét. A koncert végén németül mondott rögtönzött beszédében a pápa felidézte, hogy 1941-ben testvére kezdeményezésére részt vettek a Salzburgi Fesztiválon és meghallgatták Mozart c-moll miséjét: „Feledhetetlen pillanat volt, a kulturális kirándulás lelki csúcspontja. Megtapasztalhattuk Isten csodálatos szépségét.”

A Szentatya ezután felidézte testvére nehéz ifjúkori éveit: a gazdasági világválság, a náci diktatúra, a háború és a fogság időszakát. Majd azt, hogy a háború után testvére papként szolgálhatta a zenét a „Regensburger Domspatzen” vezetése által. Közvetíthette a világnak és az emberiségnek Isten létezésének örömét a zene és az ének szépségén keresztül.

Végül Mozart miséjével kapcsolatban a pápa annak a kívánságának adott hangot, hogy a hallott zenedarab járuljon hozzá Istennel való kapcsolatunk elmélyítéséhez. Élessze fel újra szívünkben az örömet, amely a hitből fakad, hogy mindenki meggyőződéssel tegyen tanúságot róla mindennapi életében.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép