Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Magyarország 1526-1606
Edinburgh Szt. Gilles székesegyház
Boldoggá avatják Kugler Euszták bajor irgalmasrendi szerzetest
2009-01-21 Forrás: Virtuális Plébánia Portál
Újabb nagy öröm érte a Betegápoló Irgalmasrend családját: alig két hónappal azután, hogy Kubában megtörtént José Olallo Valdés testvér boldoggá avatása, XVI. Benedek pápa január 17-én ratifikálta a Kugler Euszták irgalmasrendi testvér közbenjárására történt csodának az elismerését.
A Szentatya megbízást adott a Szentté Avatási Kongregációnak a dekrétum promulgálására. Ezzel hivatalosan is kezdetét veheti a Betegápoló Irgalmasrend és a Regensburgi Egyházmegye boldoggá avatást előkészítő közös programja – nyilatkozta Félix Lizaso atya, az Irgalmasrend általános posztulátora. A Bajor Rendtartomány elöljárója, Emerich Steigerwald testvér is megelégedésének adott kifejezést, hogy ezzel az 1963-ban Regensburgban elindított per rövid időn belül örömteli befejezéséhez érkezik. A boldoggá avatási szertartás a tervek szerint Regensburgban még ebben az évben le fog zajlani.

Kugler József 1867-ben egy patkolókovács fiaként a bajorországi Oberpfalz tartomány egyik falujában látta meg a napvilágot. Miután Münchenben kitanulta az épületszerkezeti lakatos szakmát, Reichenbachban megismerkedett a Betegápoló Irgalmasrenddel. 26 évesen belépett a rendbe, ahol az „Eustachius” szerzetesnevet kapta. Különböző rendházak és egészségügyi-szociális intézmények vezetése után 1925-ben bajor tartományfőnöknek választották, mely szolgálatban 1946-ban bekövetkezett haláláig megmaradt. Imádságos életéből erőt merítve alapította meg a ma 900 ágyat számláló regensburgi irgalmasrendi kórházat, mely ma Németország legnagyobb szerzetesrendi tulajdonban levő egészségügyi intézménye. A nemzetiszocializmus idején, több ízben a GESTAPO kihallgató szobáiban is, bátor tanúságot tett Jézus Krisztusba vetett töretlen hitéről. Földi maradványai az általa épített regensburgi kórháztemplomban nyugszanak.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép