Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sára, Márió napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Repülő galamb
Rózsafüzér
Megáldotta Pápai Lajos a felújított csornai templomot
2013-10-08 Forrás: Magyar Kurír
Szeptember utolsó vasárnapja kiemelt fontosságú nap volt a csornai Jézus Szíve-plébánia közösségének életében, ekkor áldotta meg Pápai Lajos megyéspüspök a külsejében teljesen megújult Jézus Szíve-plébániatemplomot.
Az ünnepet megtisztelte jelenlétével Áder János köztársasági elnök úr is. A zsúfolásig megtelt templomban Varga Balázs plébános és Herángli Ferenc, az egyházközség világi elnöke köszöntötte a megjelenteket. A szentmise elején a főpásztor megáldotta az idén 75 éves templomot, majd a jelenlévő atyákkal együtt hálaadó szentmisét mutatott be.

A plébános a szentmise végén ismertette a felújítás mozzanatait, majd az egyházközség képviselő-testülete nevében hálás köszönetét fejezte ki a hívek adományaiért. Kiemelte, hogy a felújítás nagy összefogás eredményeként valósulhatott meg. A Győri Egyházmegye 28 millió, a város önkormányzata nyolcmillió, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig 30 millió forint támogatást nyújtott a projekthez. Emellett helyi cégek, vállalkozások és magánszemélyek áldozatos adományai is hozzájárultak a templom megújulásához. A teljes felújítás összesen 94 millió forintba került.

Fotó: Nagy István

A megáldásról készült képgaléria megtekinthető a Győri Egyházmegye honlapján.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép