Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Mindennapi kenyerünket...
Fény-játék (A)
„Hogyan imádkozunk? Csak megszokásból, vagy bátran kérjük az Úr kegyelmét?”
2013-10-10 Forrás: Vatikáni Rádió
Október 10-én, csütörtökön reggel a Szentatya a Szent Márta Házban bemutatott szentmiséjén homíliájának gondolatait a napi evangéliumi szakaszhoz fűzte (Lk 11,5-13). Lukács evangéliumában Jézus példabeszéde arról az emberről szól, aki éjfélkor is bezörget barátjához, hogy szívességet kérjen tőle. - „Mi hogyan imádkozunk? Csak megszokásból, ájtatosan, de nyugodtan, vagy bátran merjük kérni az Úrtól a kegyelmet ahhoz, amiért imádkozunk?” – tette fel a kérdést Ferenc pápa.
Az imához bátorság kell: az az ima, amely nem bátor, nem hiteles ima. Bátran bízzunk abban, hogy az Úr meghallgat minket, bátran kopogtassunk ajtaján. Az Úr mondja: „Mert mindaz, aki kér, kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek ajtót nyitnak”. De kérni, keresni, kopogtatni kell.

Mi szívvel-lélekkel imádkozunk? Tudunk kopogtatni Isten szívén? Jézus ezt mondja az evangéliumban: „Ha tehát ti, bár gonoszak vagytok, tudtok jót adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább adja a Szentlelket mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle!” Ez rendkívül nagy dolog – állapította meg a Szentatya.

Amikor bátran imádkozunk, az Úr megadja számunkra a kegyelmet, de a kegyelemben önmagát is adja: a Szentlelket, vagyis saját magát! De az Úr soha nem ad vagy küld postán kegyelmet: soha! A kapu Ő maga! Ő maga a kegyelem! Az, amit kérünk, egy kicsit olyan, mint a papír, amely becsomagolja a kegyelmet. De az igazi kegyelem Ő, az Úr, aki elhozza nekem kegyelmét. Ha bátor az imánk, akkor megkapjuk azt, amit kértünk, de azt is, ami a legfontosabb, magát az Urat! – hangsúlyozta Ferenc pápa.

Az evangéliumokban egyesek megkapják a kegyelmet és tovább mennek. A tíz leprás közül, akiket Jézus meggyógyított, csak egy tér vissza, hogy megköszönje. A jerikói vak is megtalálja az Urat gyógyulásakor és dicsőíti Istent. De a hit bátorságával kell imádkoznunk, és kérnünk kell azt is, amit az ima remélni sem mer: vagyis magát Istent. Kérjük a kegyelmet, de nem merjük azt mondani, hogy „gyere el és Te hozd el nekem!” Tudjuk, hogy a kegyelmet mindig Ő hozza el: Ő az, aki eljön és elhozza a kegyelmet.

Ne járassuk le magunkat azzal, hogy elfogadjuk a kegyelmet és nem ismerjük fel Őt, aki azt elhozza nekünk: az Urat. Az Úr adja meg nekünk a kegyelmet, hogy önmagát adja nekünk, mindig, minden kegyelemben és azt, hogy felismerjük és dicsőítsük Őt, mint az evangélium meggyógyított betegei. Mert abban a kegyelemben az Urat találtuk meg – mondta végül homíliájában Ferenc pápa.Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép