Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vince, Artúr napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Nincsen itt
Derű, Topor M.
Rómába zarándokol a magyar cigányság
2013-10-12 Forrás: Magyar Kurír
Tíz évvel ezelőtt a magyarországi romák egy közel 200 fős csoportja elment Rómába az azóta boldoggáavatott II. János Pál pápához. A Szentatya kitüntetett szeretettel fogadta a magyar cigányok csoportját, énekét, és megáldotta az általuk erre az alkalomra készített keresztet. Azóta ez a kereszt Csatkán, az erre a célra épített kis kápolnában található. A fontos cigánybúcsúkra, például Mátraverebély-Szentkútra, innen viszik el.
Most, tíz évvel az emlékezetes találkozás után a magyarországi cigányság képviselői újra elzarándokolnak Szent Péter sírjához és a Szentatyához. Megköszönik a tíz évvel ezelőtti találkozást, kifejezik hűségüket Krisztus és az Ő Egyháza iránt, és kifejezik örömüket, hogy 2016-ban reményeink szerint Magyarországon is üdvözölhetjük a Szentatyát.

A zarándoklat fő védnökei Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője és Székely János püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Roma Pasztorációs Bizottságának elnöke. A zarándoklat november 3-án, 19:30-kor kezdődik a budapesti Szent István-bazilikában tartandó ünnepi szentmisével.

Erre a szentmisére nagy szeretettel várják mindazokat, akik nem tudnak részt venni a zarándoklaton, de szeretnének imádkozni annak sikeréért és azért, hogy Isten áldása segítse a zarándokokat, romákat és nem romákat, hogy testvérként, egymást tisztelve és segítve élhessünk közös hazánkban – fogalmazott Székely János püspök.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép