Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Murillo festménye
Karácsonyi üdvözlet ( A)
Aláírják a vatikáni megállapodás módosítását
2013-10-21 Forrás: Magyar Kurír
Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes október 21-én ünnepélyesen aláírja a Magyarország és az Apostoli Szentszék közötti korábbi megállapodás módosítására vonatkozó okmányokat.
Erdő Péter bíboros csaknem egy évvel ezelőtt, a szentszéki-magyar ad hoc vegyes bizottság budapesti ülése után a következőket mondta: a törvények változása következtében az egyezményekben is meg kell tartani azokat a garanciákat, amelyeket a rendszerváltozás óta adtak. A bíboros kiemelte, hogy az állami és az egyházi fenntartású intézményeket egyenlően kell finanszírozni.

Semjén Zsolt szeptember 23-án a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról beszélt: a Szentszék nagyra értékelte az 1997-ben aláírt magyar-vatikáni szerződés részleges módosításáról született magyar kormánydöntést.

A miniszterelnök-helyettes szerint a módosítások értelmében biztosítják az egyenlő finanszírozást a megváltozott jogi körülmények között, valamint a katolikus felsőoktatás megfelelő finanszírozását. A módosítás kitér a hitoktatás megfelelő pénzügyi fedezetére a csoportlétszámoktól a hitoktatók díjazásáig. Felidézte: azért kellett áttekinteni a vatikáni megállapodást, mert új alkotmány és egyházi törvény született, teljesen átalakult a közoktatás rendszere, és mások az adótörvények. A kormányfő tavaly júniusban hatalmazta fel a kabinet képviselőit a szerződés módosításának előkészítésére.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép