Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Kapcsolat
oltár
Elhunyt Für Lajos
2013-10-24 Forrás: Parókia.hu
A Dunamelléki Református Egyházkerület egész közössége osztozik a család gyászában és hálával emlékezik Für Lajos egykori honvédelmi miniszterre, országgyűlési képviselőre, a magyar újjászerveződés kiemelkedő alakjára, a politikusra és történészre, egyházkerületünk egykori főgondnokára.
Közéleti tevékenysége és tudós munkássága közben is mindig nagy igyekezettel fáradozott a lelki élet megújításán, miniszterként elévülhetetlen érdemeket szerzett a tábori lelkészi szolgálat több évtizedes megszakítottság utáni újjászervezésében, és fontos tisztséget vállalt a szabadságot nyert egyház életében is.


Mikor „bújt az üldözött..., s nem lelé honját e hazában”, menedéket talált a Debreceni Református Kollégiumban, s a jó időkben sem feledte, hogy Isten vette oltalmába.

Hosszas betegség után, a hit szép harcát megharcolva, egy nappal a magyar forradalom ünnepe előtt ment el az Örök Hazába, a mulandóból az örökkévalóba.
Isten nyugosztalja a boldog feltámadás reménye alatt.

Bogárdi Szabó István püspök
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép