Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Búcsú
Kéményből
Gyógyultan hagyta el a kórházat a pápa új államtitkára
2013-10-28 Forrás: Magyar Kurír
Pietro Parolin érsek pénteken elhagyta a padovai kórházat, ahol sebészeti beavatkozáson esett át. A hírt Federico Lombardi szentszéki szóvivő közölte, hozzátéve, hogy a műtét sikeres volt. Az államtitkár a lábadozás idejére most még szűkebb hazájában, Veneto tartományban marad. A kórházból kijövet az államtitkár autója a Szent Antal-bazilika mellett haladt el, a járókelők egy mosolygós arcú főpásztort láthattak.
Lombardi elmondta azt is, hogy személyesen beszélt Pietro Parolin érsekkel. Az új államtitkár rajta keresztül köszönetét fejezte ki a Szentatyának a megértésért, a figyelemért, amellyel betegségét kísérte. Hasonlóképpen megköszönte számos más személy érdeklődését és imáit. Reményei szerint hamarosan teljesen felépül és képes lesz új felelőssége viselésére, amelyet Ferenc pápa rábízott.

Pietro Parolin érsek betegsége miatt nem lehetett jelen október 15-én azon a szertartáson a vatikáni apostoli palotában, amelyen elbúcsúzott a hivataláról leköszönő Tarcisio Bertone bíboros előző államtitkár. Ferenc pápa azon az ünnepségen távollétében (in absenztia) köszöntötte és mutatta be munkatársainak az új államtitkárt Pietro Parolin érseket.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép