Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Szent Rókus és Szent Rozália kápolna oltára
Érted!
Egységben az egyházak
2009-01-21 Forrás: Evangélikus Egyház
A keresztény közösségeknek régen és ma is meg kell küzdeniük a megosztottsággal. Az egység megeteremtése azonban régen is és mai is csakis Isten által lehetséges - mondta az imahét megnyitóján Balás Béla megyéspüspök. Az ökumenikus imahét rendezvényén a történelmi nagyegyházakon kívül baptista, és metodista lelkészek is tartanak előadást.
Az idei ökumenikus imahét vezérigéje Ezékiel könyvében található. Bellai Zoltán református lelkész úgy véli: a próféta által leírt két országrész nagyon hasonlít a mai lelkiekben kettészakadt Magyarországra. Isten azonban ezt képes eggyé tenni.

- Legyenek eggyé kezedben, akár az imádságunk is lehetne. Legyünk eggyé, testvérként, különböző keresztény közösségek. Példát is mutatva, hogy lehet együtt követni az Úr Jézus Krisztust - hangsúlyozta Bellai Zoltán református lelkész.

Balás Béla nyitóelőadásában kiemlete: régen és ma is meg kell küzdeniük a keresztényeknek a megosztottsággal. Isten azonban mindig minden körülmények között kitartott a keresztények mellett. A 21. század vívmányait is az épülésre kellene fordítani, nem a háborúskodásra - tette hozzá a megyéspüspök. - Élvezzük ezt a bizalmat, hogy Isten engedi ezt a nyájat legelészni úgy, ahogy Pál mondja. Békében. Nem kell mindent előírni, mert van egy belső vezérlésük, Szent lelkük.

Fontos, hogy ez a Szentlélek jelen legyen a következő hét ökumenikus imaóráin. Az egység megteremtése ugyanis csak így lehetséges.

- Ünnep a találkozás miatt. Hiszen mi, azzal a nehézséggel élünk együtt, hogy falak vannak közöttünk. És ezek a falak időszakosan ilyenkor leomlanak - fogalmazott Szemerei János esperes.

Az imahét ma Jézus Szíve templomban folytatódik. Paróczi Zsolt baptista lelkész a háború és az erőszak elleni küzdelemről szól.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép