Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Rubens: A pásztorok imádata
Borromei Szent Károly
Tíz nap alatt 2,8 millió a rászorultaknak
2009-01-21 Forrás: Magyar Kurír
Új ajándékozási kultúra kialakításához járul hozzá Székesfehérváron az immár harmadik alkalommal megrendezett Adventi Udvar jótékonysági vására. Az adományokból összegyűlt összeget minden év januárjában a sajtó nyilvánossága előtt adják át a Püspökségen.
Idén a székesfehérvári polgárok páratlan nagylelkűségről tettek tanúságot. A Püspökség, a Vörösmarty Színház és a VTCD összefogásával készült Fehérvári Karácsony 2008 című CD-vel 10 nap alatt egymillió forint gyűlt össze a Családok Átmeneti Otthona számára. Spányi Antal megyéspüspök január 15-én sajtótájékoztató keretében mondott köszönetet Vasvári Csaba színházigazgatónak, Szűcs Gábor művészeti vezetőnek és a színészeknek, valamint a VTCD ügyvezető igazgatójának, Baráth Lászlónak.

Zsapka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője példa nélkülinek nevezte, hogy a Püspökség felkérés nélkül a város fenntartásában működő tartozó Családok Átmeneti Otthonának gyűjtött, és nem saját szociális intézményeinek. A székesfehérváriak olyan családokat segíthettek, akik ebben a városban az utcára kerültek. Az igazgató elmondta: fennállása óta az átmeneti otthonban 100 család fordult meg, de még mindig az eredeti bútorzat és háztartási gépek vannak használatban, ugyanis a pályázatok nem adnak lehetőséget a cserére. Nagy öröm számukra, hogy ezzel az adománnyal emberibb körülményeket tudnak teremteni.

Először vett részt a jótékonysági vásárban a Fejér Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központja. Deresné Tanárki Mária igazgatónő elmondta: az árusításból összegyűlt 300 ezer forintot az intézmény fejlesztésére fordítják.

Harmadik éve árusítanak a jótékonysági sátorban a mányi és biatorbágyi egyházi segítséggel működő kézműves műhelyek, amelyek csökkent munkaképességűeket foglalkoztatnak. A Ciszterci Szent István Gimnáziumból, a cserkészek közül, valamint az Antióchia mozgalomból évről évre önkéntes fiatalok ajánlják fel szabadidejüket, hogy segítsenek a fogyatékkal élők munkáinak értékesítésében. A mányi Pro Vobis műhelynek 400 ezer, a biatorbágyi Kemence Alapítványnak 600 ezer forint bevétele volt. A vásárlók ezzel a fogyatékkal élők munkalehetőségét biztosítják.

A Katolikus Karitász „Egymillió csillag a szegényekért” akciójának és a betérők nagylelkűségének köszönhetően közel félmillió forint gyűlt össze az Egyházmegyei Karitász munkatársai által árusított gyertyákból. Ebből az összegből 30 helyre szállítottak ki és szállítanak még folyamatosan rászorulónként 5 mázsa tüzelőanyagot.

Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató, az Adventi Udvar fő szervezője a sajtótájékoztató végén elmondta: az udvar látogatottsága felülmúlta az elképzeléseket. Advent szombatjain több ezer ember fordult meg a vásárban, vett részt a programokon, a közös gyertyagyújtáson. Végül megköszönte a Püspökség munkatársainak munkáját, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének pedig a színvonalas kézművesvásár szervezését és a betlehemet.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép