Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Angyalpár (A)
A Balaton part.  Topor M.
Ferenc pápa tanítása a vértanúkról
2013-11-04 Forrás: Vatikáni Rádió
Ezekben a napokban a magyar hívek nemcsak elhunyt szeretteikért imádkoznak, hanem világszerte emlékező szentmiséket mutatnak be az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint az 1957-es megtorlás áldozataiért.
Az elmúlt évszázad diktatúrái sok vértanúval gazdagították az egyetemes egyházat. Kik a vértanúk? – tette fel a kérdést Ferenc pápa abban az üzenetben, amelyet október 13-án küldött a spanyolországi Tarragona-ba, 522 vértanú boldoggá avatási szertartására.

A Szentatya ezekkel a szavakkal válaszolt a kérdésre: A vértanúk Krisztusnak azok a tanítványai, akik megtanulták, mit jelent a végsőkig szeretni. Amikor szeretünk, akkor szeretetünknek nem szabunk határt. Imádkozzunk a vértanúk közbenjárásáért, hogy valóban keresztények legyünk, tetteinkben is, nem csak szavainkkal.

Ne legyünk középszerű keresztények, akiken keresztény máz van tartalom nélkül. A vértanúk keresztények voltak a végsőkig, kérjük segítségüket, hogy szilárdan megtartsuk hitünket, hogy a nehézségekben is a remény kovásza, a testvériség és a szolidaritás munkásai lehessünk – írta a spanyol vértanúk boldoggá avatási szertartására Ferenc pápa.


Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép