Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Adél napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Vihar a Genezáret-tavon
Szent István Bazilika kupolája
II. János Pál ereklyéjével adnak áldást a szentkúti imaórán a bazilikában
2013-11-06 Forrás: Magyar Kurír
A Mátraverebély-Szetnkúti Nemzeti Kegyhely felújítása alatt a Szent István-bazilikában vendégeskedik a kegyszobor, amelyet szerda esténként a Szent Jobb-kápolnából ünnepélyesen kihelyeznek a bazilika szentélyébe az imaóra idején.
A november 6-i alkalomra elsősorban az egyedülállókat, a betegeket és az időseket várják a pesti székesegyházba a nemzeti kegyhely őrei, a szentkúti ferencesek. Az imaest 17.15-kor a kegyszobor kihelyezésével kezdődik. 17.30-tól vesperás, 18 órakor szentmisét mond Farkas Attila érseki tanácsos, a bazilika művészettörténész lelkipásztora. 19-20 óra között imaóra, énekes Mária-köszöntő. A ferences atyák 17 órától gyóntatnak, a szentmise után 20 óráig közbenjáró imát végeznek.

Erre az alkalomra magukkal hozzák Szentkútról Boldog II. János Pál pápa vérereklyéjét, amelyet a nemzeti kegyhely Stanisław Dziwisz krakkói bíborostól, a lengyel pápa egykori titkárártól kapott, és amellyel a személyes áldásokat adják az idősek, betegek számára.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép