Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Találkozás
Angyalos címer
„Isten sosem sebez meg bennünket, hanem lágyan simogat még a számonkérés idején is”
2013-11-12 Forrás: Vatikáni Rádió
„Isten a romolhatatlanságra teremtette az embert, a sátáni irigység által azonban jelenvalóvá vált a halál a világban” – mondta a Szentatya kedden reggel a Szent Márta házban megtartott szentmisén.
A Bölcsesség könyvéből kiemelt szentírási részletből kiindulva Ferenc pápa a teremtéstörténethez fűzte gondolatait hangsúlyozva, hogy a sátán irigysége indította el azt a háborút, amely a halállal végződik. A halál ugyanis megjelent a világban, és azok tapasztalják meg, akik hozzá kötődnek.

A halált mindannyian megtapasztaljuk, de különbséget kell tenni aközött, hogy a sátánnal társaságban, vagy Isten kezei között éljük azt meg. A Szentatya hangsúlyozta: „A kezdetektől fogva mindannyian Isten karjai közt vagyunk. A Szentírás a teremtéstörténetet magyarázva a következő gyönyörű hasonlatot használja: Isten kezeivel porból formál meg bennünket saját képmására és hasonlatosságára. Isten kezei által lettünk teremtve, aki mintegy „kézműves” formált meg bennünket. Isten oltalmazó karjai azóta sem hagytak el minket” – magyarázta Ferenc pápa.

A szentírási részlet ezek után arról számol be, hogy az Úr népét kézen fogva vezeti, mint apa a fiát. Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy „minket is életünk során Isten oltalmazó kezei kísérnek. Isten a mi Atyánk, aki egy apához hasonlóan tanít bennünket járni az élet és az üdvösség útján. Isten kezei simogatnak és oltalmaznak mindannyiunkat a fájdalmak idején. A mi Atyánk az, aki megsimogat minket! Nagyon szeret bennünket! Simogatása is megbocsátást jelent, amelyre örömmel gondolok mindig” – mondta Ferenc pápa, majd így folytatta: „Jézus magával vitte sebeit és megmutatja őket az Atyának. Isten kezeit szeretetből fakadó sebek takarják, amely vigasztalást jelent számunkra”.

Sok embertársunk mondja bizonytalanul: Istenre bízom magam – folytatta Ferenc pápa. Ez szép gondolat, mert biztonságot ad az embernek. Isten oltalmazó kezei a lelki, spirituális fájdalmakból is meggyógyítanak bennünket. Gondoljunk csak Jézus kezeire, amikor a betegeket gyógyította érintésével. Isten kezei meggyógyítanak minket! – hangoztatta Ferenc pápa, majd a következő szavakkal magyarázta gondolatait: „Nem tudom elképzelni Istent, aki pofont ad nekem. Számon kér ugyan tetteimért, de sosem bánt meg engem, hanem mindig megsimogat. Isten akkor is, ha számon kéri bűneinket simogatásával teszi, mert Ő az Atya. Az igazak lelke Isten kezében van” – mondta a pápa végül így zárta homíliáját: „Gondoljunk Isten kezeire, aki mint egy kézműves mester teremtett bennünket és az örök üdvösséget adta nekünk. Megsebzett kezek ezek, amelyek elkísérnek minket életünk során. Bízzuk tehát magunkat Istenre, mint egy gyermek, aki apjára bízza magát. Biztos kezekre lelünk!” – mondta Ferenc pápa kedd reggeli homíliája alkalmával a vatikáni Szent Márta ház kápolnájában.


Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép