Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
István napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

V. Piusz
Hotel Nónius előtt  sgy.
Megnyílt a Szent Márton Zarándokiroda
2013-11-13 Forrás: Magyar Kurír
Püspöki áldással kezdte meg működését a Szent Márton Zarándokiroda Szombathelyen. A megnyitó ünnepségre 2013. november 8-án került sor a Martineumban, ami a zarándokiroda székhelye is egyben. Maurer Péter, a Martineum igazgatójának és a zarándokiroda vezetőjének bevezető gondolatai után indította útjára az iroda működését Veres András megyéspüspök.
A zarándokiroda a Szombathelyi Egyházmegye hivatalos irodája, melynek a Szent Márton szülővárosába érkező zarándokok, zarándokcsoportok fogadása és zarándoklatuk helyi szervezése az egyik feladata. Ezen kívül minden, Szent Mártonnal kapcsolatos program, rendezvény esetében az iroda az illetékes .

Az iroda elsődleges célja, hogy az ide érkező zarándokoknak a lehető legteljesebb lelki élményben legyen részük, miközben megismerhetik Szombathely és az egyházmegye Szent Mártonhoz köthető nevezetességeit. (Szentmisék megszervezése, templomok, múzeum megtekintése, idegenvezetés és egyéb lelki programok, konferenciák, előadások megszervezése.)

Az iroda a zarándokcsoport életkori sajátosságainak és érdeklődési körének megfelelően a helyi szervezővel egyeztetve programot, programcsomagot állít össze. Természetesen a csoportok számára – az igényeknek megfelelően – a szállást és az ellátást is megszervezi.

A zarándokiroda elérhetőségei:
Internet: a Martineum honlapja
E-mail: stmartin@martineum.hu
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép