Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Szív
Őszi határ.  si.
Rómában a hét ferences vértanú boldoggáavatási peranyaga
2013-11-22 Forrás: Magyar Kurír
A hét ferences vértanú boldoggáavatási peranyagát Kálmán Peregrin viceposztulátor november 18-án átadta Rómában a Szenttéavatási Kongregációnak. A tizenhatezer oldalnyi dokumentumot és az egyházmegyei szakasz lezárását igazoló, Erdő Péter bíboros kézjegyével ellátott iratot a szintén ferences Luis Martin Rodriguez helyettes posztulátor generális és Giacomo Pappalardo, a kongregáció irodavezetője vette át. Az eseményen jelen volt Tóth Tamás, a Pápai Magyar Intézet rektora is.
Az egyházmegyei szakasz augusztus utolsó napján zárult. Két hónapot vett igénybe, hogy a feladatra kijelölt személyek a magyar és olasz nyelvű anyagokat oldalankénti szignálják és lepecsételjék – tudtuk meg Kálmán Peregrintől. A kongregációban karácsony után vizsgálják át a sok ezer oldalas anyagot, hogy formailag megfelel-e az elvárásoknak, és utána kezdődik a tartalmi vizsgálat, illetve az úgynevezett pozíció elkészítése. Ez tartalmazza majd a bizonyítékokat, hogy az érintettek az egyház elleni gyűlölet miatt szenvedtek vértanúságot, és hogy a tiszteletük eleven a helyi egyházban.

Hogy mikorra fejeződik be a római eljárás, azt egyelőre nem lehet tudni. „A rendnek és a boldoggá avatás ügyét szívükön viselőknek most az a feladata – mondta a viceposztulátor –, hogy a vértanúk tiszteletét terjesszék, és mind többen kérjék a vértanúk közbenjárását. Ezt szolgálja a Magyar Katolikus Rádió gondozásában készült és karácsonyra CD-n megjelenő Szemünkkel láttuk, fülünkkel hallottuk című dokumentum-hangjáték is.”
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép