Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Angelika napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Feszület
Neked
Több mint ezer diák teljesít szolgálatot a Máltai Szeretetszolgálatnál
2013-11-22 Forrás: Magyar Kurír
Idősotthonokban, hajléktalan ellátó szolgáltatásokban, gyermekprogramokban vállalnak feladatot azok a középiskolások, akik a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál teljesítik az érettségihez előírt közösségi szolgálatukat. Csak a fővárosban több mint ezren kapcsolódtak be a karitatív szervezet munkájába - írja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közleménye.
Budapesten már húsz középiskola kötött együttműködési megállapodást a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal arról, hogy diákjaik a karitatív szervezet különböző programjaiban teljesítik az érettségihez előírt ötven óra közösségi szolgálatot. Ez a feltétel első alkalommal a 2016-ban érettségizőket érinti. Az előírás miatt az iskolák a most kilencedik és tizedik osztályba járó tanulóik számára keresnek lehetőséget a közösségi szolgálat teljesítésére. A Máltai Szeretetszolgálat kijelölt programjaiba eddig 1150 középiskolás kapcsolódott be a fővárosban.

A tizenöt-tizenhét éves tanulók a Szeretetszolgálat szakembereinek felügyelete mellett többféle feladatot is ellátnak. Részt vesznek a bentlakásos intézmények közösségi programjaiban, együtt tanulnak és játszanak a családok átmeneti otthonában élő gyerekekkel, bekapcsolódnak az idősek otthonában rendezett délutáni elfoglaltságokba, ami idős emberek mentális állapotának javítását szolgálja, ezen felül rendszeresen látogatják a hajléktalan lábadozó betegeit is. Hétről hétre számos diák fordul meg a Máltai Szeretetszolgálat budapesti játszóterein és játszóházaiban, ahol nagyrészt rászoruló, vagy nehéz körülmények között élő családok gyerekeivel találkoznak. Diákok készítik a heti hét napon át közlekedő teajárat szendvicseit, és ők szolgálják ki vacsorával a teajáratra várakozó hajléktalan embereket is, és több százan iratkoztak fel az Adni öröm! karácsonyi adománygyűjtő akcióban való részvételre is.

A főváros mellett számos városban alakult ki értékes együttműködés a Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetei és az ottani középiskolák között.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép