Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Pál napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Marcali-Boldog Gizella templom
XVI. Benedek
Jónak lenni jó! - Egyre több felajánlás érkezik
2013-11-30 Forrás: Magyar Kurír
Egyre több felajánlás érkezik a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányára, amely ebben az évben a Katolikus Karitász munkáját támogatja. A budapesti Magyar Szentek Templomának plébániáján szombaton már elkezdődött a felajánlások egy részének csomagolása.
A helyszínen Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök kiemelte a Katolikus Karitász munkájának fontosságát, és azt, hogy a szervezet egyre több rászorulón tud segíteni. Écsy Gábor, a Katolikus Karitász igazgatója pedig arról beszélt, hogy az összegyűlt adományokat még karácsony előtt, december 22-én szétosztják a rászorulók között.

Siklósi Beatrix, a Jónak lenni jó! projektfelelőse az eseményen beszámolt arról, hogy egyre több felajánlás érkezik a Karitász javára az ország minden területéről, magánemberektől és cégektől egyaránt.

"Egy vállalkozó Zalából telefonált a napokban, hogy 50 darab fenyőfát felajánl a rászorulóknak, vagy érkezett már adomány a Herendi Porcelánmanufaktúrától, de még a közmédia fodrászcsapatától is" - sorolta a példákat a projektfelelős.

Siklósi Beatrix kiemelte, hogy sok más nagy értékű darab között a Herendi Porcelánmanufaktúra egy különleges tálat, Erdei Zsolt ökölvívó pedig boxkesztyűjét ajánlotta fel arra az aukcióra, amelynek bevételét szintén a Katolikus Karitász munkájának támogatására fordítják.

Az adománygyűjtés mellett a kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a Katolikus Karitász sokrétű munkájára. A kezdeményezés részeként az MTVA november 10-től december 15-ig bekapcsolódik a szervezet munkájába, valamint csatornáin népszerűsíti a programot.

Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke az adományok csomagolásakor elmondta, a közmédia közterületi kampány formájában is népszerűsíti a Jónak lenni jó! elnevezésű kezdeményezést, valamint a rászoruló gyerekeket számos programmal várja az elkövetkező hetekben.

A közmédia december 15-én egész napos műsorfolyamban mutatja be a Katolikus Karitász működését, szervezetét, támogatottjait és önkénteseit riportokkal, budapesti és vidéki élő kapcsolásokkal, kisfilmekkel és stúdióbeszélgetésekkel. A teljes műsor alatt folyamatosan fogadják az adományokat.

A közmédia tavaly rendezte meg először a Jónak lenni jó! kampányt, akkor karácsony előtt csaknem 100 millió forintot sikerült összegyűjteni a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép