Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Pál napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Szűz Mária
Pápai kinevezések és megerősítések a Katolikus Nevelésügyi Kongregációnál: Erdő Péter bíboros továbbra is tagja a vatikáni dikasztériumnak
2013-11-30 Forrás: Vatikáni Rádió
A Szentatya megerősítette megbízásában Zenon Grocholewski bíborost, a Katolikus Nevelésügyi Kongregáció prefektusát és titkárát Angelo Vincenzo Zani prelátust. Továbbá bíborosokat és érsekeket nevezett ki a vatikáni dikasztérium tagjai közé.
A pápa megerősítette megbízatásában az eddigi bíborosok között Erdő Péter bíborost is a Katolikus Nevelésügyi Kongregáció tagjaiként.

A Szentatya november 30-án, szombaton kinevezte Alain de Raemy prelátust, a Pápai Svájci Gárda eddigi káplánját Lausanne, Genf és Fribourg segédpüspökévé.

Alain de Raemy 1959-ben született Barcelonában. Fribourgban végezte filozófiai és teológiai tanulmányait. 1986-ban szentelték pappá. Plébániai szolgálatai után 2006-ban nevezték ki a Pápai Svájci Gárda eddigi káplánjává.


Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép