Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Szózat
Caravaggio: Szent Máté és az angyal
II. Újszövetség-maraton Székesfehérváron
2013-12-03 Forrás: Magyar Kurír
Advent első szombatján közös gyertyagyújtással kezdődött a második Újszövetség-maraton a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. Az esemény négy fővédnöke – Spányi Antal megyéspüspök, Somogyi László lelkészi elnök, Cser-Palkovics András polgármester és Szikora János igazgató – közösen gyújtotta meg az első gyertyát a teátrum adventi koszorúján.
A mintegy 230 jelentkező több mint húsz órán keresztül olvasta fel az Újszövetséget az idén már második alkalommal megrendezett programon.

A gyertyagyújtás után vette kezdetét a különleges lelki esemény. Az első felolvasó Somogyi László lelkészi elnök volt, őt Spányi Antal püspök és Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere követte.

Az adventi készülődés jegyében – akárcsak tavaly – önkéntesek olvastak fel a katolikus és a protestáns fordítású Bibliából, könyvenként váltakozva. Az idén már Fehérváron túlról is érkezett jelentkező.

A teátrum nagyszínpadán több mint húsz órán át tartó esemény ismét bizonyította, hogy a karácsonyi ünnepre való készületben mennyire fontos, hogy olvassuk az Élet Könyvét, a Bibliát.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép