Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

XVI. Benedek
Fogadd
Fico: Göncz Kinga ultimátumot adott Szlovákiának
2008-10-03 Forrás: Magyar Nemzet Online
„A leghatározottabban visszautasítjuk, hogy a magyar miniszterelnököt, Gyurcsány Ferencet Szlovákiába invitáló, jellemzően szívélyes szlovák meghívásunkra Göncz Kinga magyar külügyminiszter ultimátummal válaszolt” – jelentette ki pénteken, váratlanul megtartott sajtótájékoztatóján Robert Fico.
Válasz: bekérették a szlovákok a magyar ügyvivőt

Tűrhetetlennek nevezte továbbá, hogy Csáky Pál, a szlovák parlament képviselője, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke „a magyar kormány védelmét élvezze”.

Nyilván a müncheni paktumra utalva „külön szomorú időszerűséget” tulajdonított annak, hogy a magyar külügyminiszter „ultimátuma egybeesik egy másik, hetven évvel ezelőtti ultimátum évfordulójával”.

Heizer: Sokkolta a szlovávokat a nagykövet behívása

A szlovák felet sokkolta, hogy személyesen Göncz Kinga kérette be a Külügyminisztériumba a budapesti szlovák nagykövetet - mondta Heizer Antal pozsonyi nagykövet Budapesten az MTI-nek. A magyar diplomácia szlovákiai képviselője azt követően nyilatkozott, hogy a magyar ügyvivőt pénteken a pozsonyi külügyminisztériumba kérették. „A szlovák felet sokkolta - ezt a szót használta a szlovák szakállamtitkár -, hogy Juraj Migas nagykövetet miniszteri szinten fogadták” - számolt be a Pozsonyban elhangzottakról Heizer az MTI-nek.

A szlovák szakállamtitkár szerint a szlovákiai magyar tankönyvek földrajzi névhasználata összhangban van a szlovák nyelvtörvénnyel. A magyar álláspont szerint azonban a mostani gyakorlat ellentétes a szlovák-magyar alapszerződéssel és más szlovák törvénnyel is - mondta a Budapesten tartózkodó nagykövet. A felvidéki magyar iskolák támogatásával kapcsolatban azt a választ kapta a magyar ügyvivő, hogy a tizenegy pályázatból eddig még csak négy sorsa dőlt el, így korai még következtetéseket levonni - tette hozzá Heizer.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép