Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Edit napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Csak úgy
Kolozsvári Szent Mihály templom  16.
Szükségünkben imádkozzunk Istenhez, vakon bízva benne, hogy meghallgat minket
2013-12-07 Forrás: Vatikáni Rádió
Az imádság kettős természetű: egyrészt valamilyen szükségünket fejezi ki, másrészt pedig azt a bizonyosságot, hogy Isten meghallgat minket, bár nem tudjuk, mikor és hogyan siet segítségünkre. Ferenc pápa a keresztény imádsághoz fűzte gondolatait a péntek reggeli szentmisén.
A napi liturgia Máté evangéliumának azt a szakaszát tárja elénk, amelyben Jézus meggyógyítja a két vakot. Maga Jézus tanított meg minket, hogy kitartóan és szüntelenül imádkozzunk Atyjához. Az imádság, ha valóban keresztény, a szükség és a bizonyosság között ingadozik. Ez azért van, mert aki kér, nem fél attól, hogy zavarja Istent és vak bizalommal hagyatkozik az Atya szeretetére. Olyan vakon, mint az evangéliumban szereplő két ember, akik Jézushoz kiáltottak szemük gyógyulásáért.

„Nem tudom, talán rosszul hangzik, de imádkozni olyan, mintha kicsit zavarnánk Istent, hogy hallgasson meg minket – mondta homíliájában a pápa. Az Úr azonban mondja: ahogy az éjféli barát, ahogy az özvegyasszony az igazságtalan bírónál – úgy imádkozzunk, hogy Isten ránk emelje tekintetét, felénk fordítsa szívét. Ezt mondták a leprások is, akik odamentek hozzá: ha akarod, meg tudsz gyógyítani minket – és biztosak voltak benne.

Amikor imádkozunk, gyakran azt gondoljuk: igen, szükségem van erre vagy arra, elmondom tehát az Úrnak egyszer, kétszer, háromszor, de nem túl erőteljesen. Aztán belefáradok és elfelejtek tovább kérni. Az evangéliumban szereplő emberek kiáltottak és nem fáradtak bele a kiabálásba. Jézus azt mondja: kérjetek, de azt is mondja: kopogtassatok az ajtón. Aki pedig kopogtat, az zajt csap, zavart okoz”.

Amellett, hogy rábízzuk imáinkat az Úrra, amikor szükséget szenvedünk, bizonyosnak kell lennünk, hogy meghallgat minket. „És ő meg is teszi. Hogy mikor és hogyan, azt nem tudjuk. Ebben áll az ima bizonyossága”. Hinnünk kell, amint az evangéliumban szereplő vakok hiszik, hogy Jézus meg tudja őket gyógyítani

„Elmondom őszintén az Úrnak: Uram, vak vagyok, szükségem van erre vagy arra. Beteg vagyok. Vétkeztem. Fájdalmam van… de mindig az igazságot mondom, úgy, ahogyan az van. És ő meghallgatja a szükségünket, de azt is tudja, hogy bizalommal kérjük a segítségét. Gondoljuk most végig, hogy a mi imánk szükséget fejez-e ki és bizalommal teli-e? Szükséget, mert az igazságot mondjuk saját magunknak, és biztos, mert hisszük, hogy az Úr megteheti, amit kérünk tőle” – mondta még péntek reggeli homíliájában Ferenc pápa.


Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép