Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Friderika napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Szőlő
amerikai látogatás
Megnyílt a karácsonyi Karitász-vásár Szegeden
2013-12-11 Forrás: Magyar Kurír
Rászoruló családok tűzifa-támogatására fordítják a december 10-én megnyílt Szeged–Csanádi Egyházmegyei Karitász karácsonyi vásárának bevételét. A szervezők a kézzel készített ajándéktárgyakat az egyik szegedi nagyáruházban egy héten keresztül árusítják.
Az eseményt a Szeged–Csanádi Egyházmegye főpásztora, Kiss-Rigó László püspök és a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete, Mádl Dalma nyitotta meg. Köszöntőjében a megyés főpásztor arra hívta fel a figyelmet, hogy a boldogsághoz nem az anyagi jólét segít hozzá. Azok, akik a vásárra készültek és annak sikeréhez hozzájárulnak, biztosan a boldogságot hordozzák magukban – hangsúlyozta Kiss-Rigó László püspök.

Megyeri Márta, a Szeged–Csanádi Egyházmegyei Karitász vezetője az MTI-nek elmondta: a vásárt egyetemisták indították el húsz évvel ezelőtt. Akkor még só-liszt gyurmából és papírból készítettek ajándéktárgyakat. Mostanra már nemcsak egyetemisták vesznek részt az előkészületekben, hanem óvodások, kisiskolások is szívesen segítenek, és az anyukák is bekapcsolódnak a munkába.

A december 17-ig nyitva tartó vásáron többek között képeslapokat, koszorúkat, gyertyákat, karácsonyfadíszeket, természetes anyagokból készült figurákat vásárolhatnak az érdeklődők.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép