Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

V. Orbán
Jézus feltámasztja a naimi ifjút
Karácsonyi készülődés a győri Apor Vilmos Iskolaközpontban
2013-12-20 Forrás: Magyar Kurír
Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium számos programmal ünnepli az adventi időszakot. Az iskola diákönkormányzata karácsonyi jókívánságok közvetítésével, a napközisek betlehem és karácsonyi díszkészítő versennyel, a szociális csoport adventi gyűjtéssel, az alsósok pedig a téli ünnepkör népszokásainak felelevenítésével készültek a karácsonyra.
Az Aporban hagyománnyá vált, hogy az adventi időszakban a diákok jókívánságokat és üzeneteket küldenek egymásnak. A diákönkormányzat postásai szortírozták a leveleket, amelyeket a hét végéig kaphatnak meg a címzettek. A válogatás jó hangulatban telt: sütemény és harmonikajáték tette emlékezetessé. A diákok ezt követően feldíszítették az iskola karácsonyfáját.

A napközisek minden évben családi betlehem- és karácsonyidísz-készítő versenye is az advent jeles eseménye. Az alkotásokat a főbejáratnál állítják ki. Évről évre sokan neveznek a versenyre, szép alkotások születnek.

Az iskolában működő szociális csoport és a pasztorális csoport, valamint az alapfokú művészeti iskola tanárainak összefogásával az idén is megszervezték az adventi gyűjtést. Az adományokat iskola rászoruló tanulói és a Karitász kapja. Az akció keretében nagyszabású süteményvásárt is tartottak

Az alsó tagozatosok a télhez kapcsolódó népszokásokat, ünnepeket foglalták össze és mutatták be színes előadás keretében.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép