Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Jácint napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Szeged: Alsóvárosi templom
A tófürdő ősszel.  Topor M.
„Az egyház kelet és nyugat szavával együttesen hirdesse Krisztust, elhintve a béke és a remény magvait”
2009-01-24 Forrás: Vatikáni Rádió
Pénteken délelőtt XVI. Benedek kihallgatáson fogadta Ignace Youssif Younan pátriárkát, akit az antióchiai szír-katolikus egyház január 18-a és 20-a között Rómában megrendezett püspöki szinódusa választott meg. A keleti kánonjognak megfelelően a pátriárka kérte és megkapta a Szentatyától az egyházi közösséget.
A pápa örömmel fogadta az antióchiai szírek új pátriárkáját, annak a kívánságának adva hangot, hogy az egyházi közösség legyen a béke magvának elhintője a Szentföldön, Irakban és Libanonban, ahol nagyra értékelik a szír egyház történelmi jelenlétét. Az új pátriárka 64 évvel ezelőtt született Szíriában, de hosszú éveken át folytatta püspöki szolgálatát az Egyesült Államokban és Kanadában a diaszpóra közösségében, amelynek tagjai a Közel-Keletről vándoroltak ki, jobb életkörülményeket keresve.

A Szentatya ismételten hangsúlyozta: Közel-Keleten, ahonnan az evangéliumi hír származik, a keresztény közösségek továbbra is tegyenek tanúságot hitükről, csakúgy, mint az elmúlt évszázadokban. Ezzel egyidejűleg megfelelő lelkipásztori gondozásban részesedjenek azok is, akik máshol élnek, hogy gyümölcsözően kapcsolódhassanak vallási gyökereikhez. XVI. Benedek pápa azért fohászkodott az Úrhoz, hogy segítse meg a keleti közösségeket, bárhol is éljenek. Illeszkedjenek be az új szociális és egyházi környezetbe, anélkül, hogy elveszítenék önazonosságukat. Őrizzék meg keleti spiritualitásukat, hogy Kelet és Nyugat szavait használva az egyház hatékonyan szólhasson Krisztusról korunk embereihez. A keresztények ezáltal az emberiség legsürgetőbb kihívásaira válaszolnak, építve a békét és az egyetemes szolidaritást. Tanúságot tesznek a nagy reménységről, amelynek fáradhatatlan hordozói.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép