Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Mariazelli Bazilika.
Anjou-királyok zászlaja
Megtalálták II. János Pál pápa ellopott ereklyéjét
2014-02-03 Forrás: Magyar Kurír
Az elmúlt héten ellopott, II. János Pál pápa vérét tartalmazó ereklyét és annak tartóját megtalálta az olasz rendőrség. Az olasz rendőrség megtalálta először az összetört ereklyetartót, két nappal később pedig a II. János Pál pápa vérét tartalmazó anyagdarabot. A lopás január 25-én történt. Először két gyanúsítottat vettek őrizetbe, és a harmadik tettestársat tovább keresték. Az esemény teljes kimenetelére végül pénteken derült fény.
Az őrizetbe vett két gyanúsított egy 23 és egy 24 éves kábítószerfüggő fiatal volt. Nyomukon jutottak el a nyomozók egy l'Aquila-i drogközpontba, ahol megtalálták az ereklyetartót. A tettesek a kihallgatás során azt vallották, hogy nem ismerték fel az ereklye - a vérrel átitatott anyagdarab - értékét, ezért azt egy nyitottan álló garázsban eldobták.

Vallomásuk szerint a rablás spontán ötletből fakadt. Egyikük villanyszerelői munkát végzett a városka San Pietro della Ienca templomában, ahol kiállították az ereklyét. Látva, hogy a templom biztonsági rendszerének hiányát, javasolta a betörést. Végül csak az ereklyetartót vitték el, amiről kiderült, hogy nem aranyból van.Az ereklyetartót II. János Pál korábbi titkára, Stanislav Dzivisz krakkói bíboros ajándékozta San Pietro della Ienca templomának, ahova a pápa sokszor betért imádkozni.

Feltételezések szerint a vérrel átitatott anyagdarab II. János Pál pápának abból a kabátjából származik, melyet 1981. május 13-án az ellene elkövetett fegyveres merénylet során viselt.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép