Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vince, Artúr napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

XVI. Benedek
Jézus ábrázolás
A Népek Udvara találkozó Budapesten
2014-02-03 Forrás: Vatikáni Rádió
Kovács Gergely pápai káplán, a Kultúra Pápai Tanácsának irodavezetője ismerteti az eseménysorozatot, amelyet február 4-e és 6-a között Budapesten tartanak meg a következő témáról: „Erkölcsiség, gazdasági élet, szekularizált társadalom a XXI. században”. A találkozón részt vesz Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke, valamint Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke.
A párbeszéd nemzetközi programsorozatának ezt az állomását a Budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem közösen szervezte. Február 5-én, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen átnyújtják Gianfranco Ravasi bíborosnak a Stephanus díjat, a Szent István Társulat és a Stephanus Alapítvány közösen alapított kulturális díját.

A bíboros 2013-ban a teológiai kategóriában nyerte el a kitüntetést, amelyet azonban nem tudott személyesen átvenni, mert éppen Mexikóban tartózkodott az ott megrendezett „Népek Udvara” találkozó alkalmából.

A „Népek Udvara” kezdeményezés XVI. Benedek pápához fűződik, egy, a Római Kúriához intézett beszéde nyomán született az ötlet, hogy napjainkban egyre fontosabb a magas színvonalú párbeszéd a nem hívőkkel, az agnosztikusokkal, a keresőkkel.


Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép