Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Szent Rókus és Szent Rozália kápolna oltára
A kanyargó Tiszánál, Topor M.
Jézus Krisztus és evangéliuma összeköt minden keresztényt
2009-01-25 Forrás: Vatikáni Rádió
"A keresztény remény hirdetése egy megosztott világban" - ez a témája az idei keresztény egységhét zárónapjának. Ez a mottó erőteljesen kifejezi azt az értékes szolgálatot, amelyet a keresztényeknek lehet és kell végezniük az emberiség érdekében: vagyis a remény erejével elvezetni az emberi családot az egység és a béke felé.
A remény és az egység ugyanis egymástól elválaszthatatlan fogalmak. Egyfelől a megosztottság és a gyűlölet megöli a reményt; másfelől az igazi nagy remény mindenki számára érvényes, és ezért az egységet feltételezi.

Napjainkban sokat hallunk az emberi reményről - folytatja jegyzetét P. Lombardi. Az új amerikai elnökség például sok ilyen reményt ébresztett, és ez persze nem rossz egy túlságosan is meggyötört világban. Ugyanakkor ezekben a napokban Közel-Keleten a háború újra szemünk elé tárta, milyen borzalmas gyümölcsöket terem a gyűlölet, ami megosztja az embereket. Meg kell találni a remény biztos és tartós okát úgy, hogy minden emberi remény egy-egy lépcsőfok legyen e felé, és ne váljon csalódás és kiábrándulás forrásává. Meg kell találni a kiengesztelődés és a megbocsátás erejét, amely nélkül soha nem ér véget a háború.

Ezekre van a világnak szüksége, és a keresztények megtalálhatják ezeket. Valamennyi kereszténynek együtt kell erről tanúskodnia, mert felekezeti megosztottságukon túl sokkal mélyebb forrásból táplálkoznak: Jézus Krisztusból és evangéliumából - zárja eheti jegyzetét a jezsuita igazgató a Vatikáni Televíziós Központ "Octava Dies" című műsorában.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép