Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Sárga tulipán
Negyedik keresztes háború és az azt követő idő
Újabb magyar önkénteseket várnak a Camino-ra
2014-02-13 Forrás: Vatikáni Rádió
Az egyik zarándokház vezetője, Manuel Gonzales Rodríguez atya február 15-én Budapestre látogat - Giuseppe Monsone, a találkozó szervezőjének tájékoztatója - A Camino-n található Hospital de Órbigo település egyházi zarándokszállásának vezetője Manuel González Rodríguez atya Budapestre látogat a napokban.
Hosszú évek óta fogad zarándokokat a híres spanyolországi zarándokút mentén, akik a Szent Jakab utat járják végig. Immár harmadik éve vár önkéntes zarándokfogadóként magyarokat az órbigói szálláson.

A magyar önkéntesek Giuseppe Monsone, az ACC, vagyis a Keresztény Zarándokfogadás szervezet magyarországi felelősének kezdeményezésére segítik Manuel atya munkáját a zarándokszálláson. Az ACC a spanyol püspöki konferencia szervezete, amely ingyenes szálláshelyeket biztosít a zarándokoknak a Camino útvonalán. A szervezet mottója: "Úgy fogadjuk a zarándokokat, mintha magát Jézust fogadnánk."

Eddig 33 magyar önkéntes jelentkezett, hogy idén április és október között a spanyolországi zarándokházban vállaljon munkát. További jelentkezőket várnak a szervezők az életre szóló spirituális tapasztalatot adó lehetőségre.

Február 15-én, szombaton délután 3 órakor minden érdeklődőt szeretettel várnak a Manuel atyával való találkozóra az Óbudai Szaléziak Don Bosco közösségi termében, Bp. III. ker., Bécsi út 175. (Margit kórházzal szemben). A kerekasztal beszélgetés témája: A keresztény zarándokfogadás.


Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép