Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

III. Gyula
„Ugyanazon kinyilatkoztatott örökség keretén belül folytatjuk a zsidósággal a vallásközi párbeszédet”
2014-02-16 Forrás: Vatikáni Rádió
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Magyarország prímása ezekben a napokban Rómában tartózkodik. Február 12-e és 14-e között részt vett a Katolikus Nevelés Kongregációjának plenáris ülésén, majd előadást tart a Pápai Lateráni Egyetemen azon a nemzetközi szimpóziumon, amelyet február 18-a és 20-a között tartanak a „Sacrosanctum Concilium” k. zsinati konstitúcióról az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció szervezésében.
A bíboros, akit Ferenc pápa a család témájában, októberben megrendezésre kerülő püspöki szinódus főrelátorává nevezett ki, arról is beszámol az interjúban, hogy hol tartanak jelenleg a szinódusi munkálatok előkészületei.

A beszélgetés érinti a bíborosi konzisztórium témáját is, amelyre február 22-én kerül sor.

Erdő Péter bíboros február 12-én részt vett a Római Magyar Akadémián a „Budapest Igazai” c. kötet bemutatóján, amely a közelmúltban jelent meg. Matteo Luigi Napolitano történelem tanár Gennaro Verolino érsek magánarchívumának anyagát használta fel, hogy bemutassa, hogyan mentették zsidók ezreinek életét Angelo Rotta apostoli nuncius, és munkatársa Verolino szentszéki diplomata, valamint a semleges országok diplomáciai hálózata.

A bíboros méltatja a kötetet, illetve beszámol arról, hogy milyen alapokon nyugszik a katolikusok és zsidók vallásközi párbeszéde.Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép