Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Készület áldozásra
Az istáló  sgy.
Böjte Csabával erősítette volna az RMDSZ jelöltlistáját az MPP
2014-02-25 Forrás: Erdély.ma
Böjte Csaba ferences szerzetessel és Gergely István római katolikus pappal próbálta erősíteni a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) európai parlamenti jelöltlistáját a szövetséggel választási megállapodásra törekvő Magyar Polgári Párt (MPP) – értesült a Krónika erdélyi magyar napilap.
A felkérés tényét mindkét pap megerősítette a Krónikának, de mindketten azt is közölték, hogy nem vállalták a jelöltséget.

A Krónika értesülése szerint az RMDSZ és MPP – az utóbbi által elkészített – megállapodástervezetében az európai parlamenti választásokon való együttműködés kérdésében az áll, hogy az MPP az RMDSZ-lista harmadik helyére jelöl „egy párton kívüli, erdélyi és székelyföldi közösségépítési tapasztalatokkal rendelkező, európai parlamenti jelöltségre alkalmas személyt".

Böjte Csaba szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke a Krónikának elmondta, nemcsak az MPP, hanem Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is felkérte, induljon a májusi európai megmérettetésen. „Én nagyra tartom a politikusok, a pártok tevékenységét, de számomra Isten más feladatot szabott. Szó sincs arról, hogy lenézném vagy leértékelném a politikusok munkáját, de mi, katolikus papok nem szoktunk politizálni" – nyilatkozta Böjte Csaba. Hozzátette, továbbra is az árva gyermekek nevelésével, valamint munkával és imádsággal kívánja szolgálni népét.

Az Erdélyben közösségszervező munkájáról híres Gergely István a Krónikával azt közölte, hogy nem lesz a jelöltlista harmadik helyén. A korábban Csíksomlyón, majd a Kolozs megyei Jegenyén szolgáló, 2011-ben betegállományba vonult katolikus pap nem kívánt bővebben nyilatkozni, mivel – mint fogalmazott – a témában „diszkrét beszélgetést" folytatott.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép