Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vanda, Paula napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Búcsú
Szárnyas oltár (Nándiatya 50 éve Újlengyelben)
Elmarasztaló ítélet, de a gyerekek maradhatnak – Ítéletet hirdettek a Sója Miklós iskola ügyében
2014-02-28 Forrás: Görögkatolikus.hu
Kétéves jogvita után 2014. február 28-án a Nyíregyházi Törvényszék ítéletet hirdetett a Huszár telepi Sója Miklós Görögkatolikus Általános Iskola ügyében. A bíróság a felperes, az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány az egyenlő bánásmód követelményének megsértése miatt benyújtott keresetének részben helyt adva határozatában megállapította, hogy a Huszár-telepi gyerekek számára nem indulhat újabb első osztály. Nem indulhatna, ha az ítélet jogerőre emelkedne.
Kocsis Fülöp püspök szomorúan vette tudomásul a döntést, és fontosnak tartotta, hogy elsőként személyesen közölje a fájdalmas hírt a telepen élő családokkal.

A Hajdúdorogi Egyházmegye az ítélettel szemben fellebbezést nyújt be, mert meggyőződésünk, hogy az iskolában végzett pedagógiai munka kiegészítve a telepen végzett lelkipásztori szolgálattal nagyban hozzájárul az ott élők társadalomba való beilleszkedésébe.

Annyi vigasztaló van az ítéletben, hogy az épület az egyházi fenntartónál marad, és az iskola teljes megszüntetéséről sem döntött a bíróság. Így azok a gyerekek, akik már az egyház nevelésében vannak, ott is maradhatnak.

Mivel az ítélet nem jogerős, így a további beiratkozásoknak sincs akadálya. Az Egyház biztosítja a szülőket arról, hogy aki beiratkozik egy egyházi intézménybe, arról az Egyház az ítélet jogerejétől függetlenül gondoskodni fog, hiszen már most 15 szülő jelezte szándékát, hogy a Sója Miklós Görögkatolikus Általános Iskolába akarja íratni gyermekét.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép