Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Angyal csokorral (A)
Jézus Gyermekkel(Felrakta.Oláh Szabina)
A világi hívek legyenek főszereplők, ne állítsuk szembe a plébániákat és az egyházi társulatokat
2014-03-08 Forrás: Vatikáni Rádió
A világi hívek a keresztségnek köszönhetően az evangelizáció és az átfogó emberi fejlődés művének főszereplői – hangsúlyozza Ferenc pápa a római egyházmegye által rendezett konferenciára küldött üzenetében. „A világi keresztények küldetése a városban” témáról szóló tanácskozáson világiak egyházi és keresztény ihletésű társulatainak felelősei vesznek részt ezekben a napokban a Pápai Lateráni Egyetemen.
A világiak főszereplő mivolta egy alapvető elem, amely a II. Vatikáni Zsinat tanításaihoz tartozik. Az egyházban Isten népének minden tagja elválaszthatatlanul tanítvány és misszionárius. Mindig ebből a közös gyökérből kell kiindulnunk az Anyaszentegyház gyermekeiként. E közös egyházhoz tartozás és a küldetésében való részvállalás következményeként fontos, hogy ne állítsuk szembe a plébániákat és a világiak egyházi társulatait.

Ez utóbbiak sokszínűségükben és dinamikájukban erőforrást jelentenek az egyház számára a társadalmi élet különböző területein. Ugyanakkor tartsanak élő kapcsolatot az egyházmegyék és a plébániák lelkipásztori szolgálatával, hogy kerüljék az Evangélium önkényes olvasatát és ne szakadjanak el az Anyaszentegyháztól – írja üzenetében Ferenc pápa.

A világi keresztényeknek a városbeli missziójára vonatkozóan mivel az összetett társadalmi és politikai problémákkal kapcsolatban állnak arra hívja őket, hogy rendszeresen használják az egyház társadalmi tanításának Kompendiumát, amely átfogó és értékes eszköz. Ennek az iránytűnek a segítségével arra buzdítja őket, hogy munkálkodjanak a szegények társadalmi integrációján, vallási és spirituális szempontból mindig elsőbbséget adva számukra – kéri a Szentatya.

A konferenciát Agostino Vallini bíboros, a pápa római helynöke nyitotta meg. Beszédének témája: „A világi keresztények missziója: a II. Vatikáni Zsinat próféciája”.


Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép