Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Tekla, Líviusz napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Az irgalmas szamaritánus
Rembrandt: Sámson megvakítása
A szív megtisztítása: a pápa megkezdte nagyböjti lelkigyakorlatát Aricciában a Római Kúria tagjaival
2014-03-10 Forrás: Vatikáni Rádió
Vasárnap délután utazott a Róma közelében fekvő kisvárosba Ferenc pápa, hogy a Római Kúria tagjaival együtt részt vegyen a nagyböjti lelkigyakorlaton. Az elmélkedéseket a római egyházmegye papja, Angelo De Donatis, a capitoliumi Márk evangélista templom plébánosa tartja.
A Szentatya vasárnap délután kevéssel öt óra előtt érkezett autóbusszal a paulánusok „Isteni Mester Székházába” mintegy nyolcvan személlyel együtt. A lelkigyakorlat, amelynek témája a szív megtisztítása, vasárnap este hat órakor a vesperás elimádkozásával kezdődött, amelyet egy elmélkedés és szentségimádás követett.

A lelkigyakorlat napirendje a következő: reggel fél 8-kor koncelebrált szentmise, fél 10-kor illetve délután 4 órakor egy-egy elmélkedése meghallgatása, este hat órakor pedig vesperás és szentségimádás.

A lelkigyakorlat március 14-én, pénteken délelőtt ér véget, amikor is 10.30-kor a pápa visszaindul Aricciából a Vatikánba.

A lelkigyakorlat ideje alatt minden pápai audiencia szünetel, beleértve a szerdai általános kihallgatást is.


Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép