Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Móric napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Caravaggio festménye
Lengyel Adrienn Colosseum és Titus diadalíve
Egyházi személyeket tüntettek ki március 15-én
2014-03-17 Forrás: Magyar Kurír
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket adott át 2014. március 15-én a budapesti Művészetek Palotájában – tudósít az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye.
Áder János, Magyarország köztársasági elnökének megbízásából Balog Zoltán Magyar Arany Érdemkeresztet adott át többek között, Horváth István Sándor, a Zalalövői Római Katolikus Plébánia plébánosa részére, és Máthé György, a szolnoki Belvárosi Római Katolikus Plébánia plébánosa részére.

Horváth István Sándor, a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban érettségizett, pappá 1994-ben szentelték Szombathelyen. 2002-2004 között a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkárságának irodaigazgatója. 2007-től Zalalövőn plébános.

István atya a kezdetektől fontosnak tartja az internetes evangelizációt. Kezdeményezésre 2004-től a hívek e-mailben kapják meg a napi evangéliumot. 2011-től okostelefonokra (Android és IOS alapon) is letölthető a Napi evangélium alkalmazás.

Áder János, Magyarország köztársasági elnökének megbízásából Balog Zoltán Magyar Érdemrend Lovagkeresztet adott át többek között, Mózessy Gergely, a Székesfehérvári Egyházmegyei Gyűjtemény igazgatója, püspöki levéltáros részére, Dr. Csillag Gusztáv Gábor, a Magyar Katolikus Rádió Felügyelőbizottsági tagja, ügyvéd, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége kaposvári csoportjának vezetője részére, és Győri-Dani Lajos, Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke részére.

„Azok az igaz tettek, amelyek jutalma önmagában van. Amikor nem az elismerés motiválja az embert. Kitüntetést adni akkor jó és hiteles, ha mögötte közösség, és közösségi akarat áll. Egy kitüntetés ugyanis maga a társadalom értékrendjének formálása.

Nagy felelősség azok számára, akik adják, és nagy felelősség azok számára, akik kapják, hiszen példaképeket teremt – mondta beszédében Balog Zoltán. Hangsúlyozta: a nemzeti közösség akkor emelkedik, ha a munka értékké, társadalmi értékké válik.

A tárcavezető elmondta, Magyarország gazdag ország. Ezt a gazdagságot a legnagyszerűbb erőforrás, az emberi erőforrás bizonyítja a legjobban. Kiemelkedő emberi teljesítményeket adunk a világnak, abban a szerencsés helyzetben vagyunk ugyanis, hogy tehetségtöbbletünk van. Ezt jól mutatja az is, hogy szinte nincs olyan szakma, melyet az állami kitüntetések átadásakor ne érne elismerés.

A miniszter hozzátette: aki ma kitüntetést kap, tiszteleg 1848-49 hőseinek emléke előtt, hiszen saját korában, saját eszközeivel és saját szakmájában tesz meg mindent hazájának felemelkedéséért.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép