Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Bertalan napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Carl Bloch festménye
Homlokzat
A Budapest-Istenhegyi Szent László Plébánián tartott vizitációt Erdő Péter
2014-03-17 Forrás: Magyar Kurír
Az elmúlt hét végén az istenhegyi Szent László plébánián folytatódott a kánoni vizitáció az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében. A közösség számára Erdő Péter bíboros látogatása a hitben való megerősödés örömét jelentette. Kocsis István plébános két, programokban gazdag napról számolt be szerkesztőségünknek.
A Szent László plébánia szívvel-lélekkel készült a főpásztori vizitációra. Izgalommal és örömmel vártuk Erdő Péter bíborost – mondta Kocsis István plébános, és hozzátette: 14 éves plébánosi működése alatt ez volt az első főpásztori látogatás Budapest-Istenhegyen.

A vizitáció a Vakok Batthyány Strattmann László Gyermekotthonában kezdődött. A Szent Erzsébetről Nevezett Betegápoló Nővérek által fenntartott intézmény vak és halmozottan sérült gyerekek számára működtet óvodát és iskolát. Fehér Anna nővér az otthon lakóival együtt fogadta Erdő Péter bíborost.

A pénteki nap egyik további eseménye a Normafa Idősek Otthona meglátogatása volt. A főpásztor találkozott az otthon lakóival és az intézet vezetőivel, majd megáldotta az intézet kápolnájában elhelyezett Mária-szobrot, és megáldoztatta az otthon lakóit. Kocsis István elmondta: rendszeresen mutat be szentmisét az otthonban, így a főpásztori látogatás hozzájárult a plébánia és az idősotthon kapcsolatának megerősödéséhez.

A nap másik kiemelt eseménye Erdő Péter és a plébánián működő közösségek képviselőinek találkozása volt. Ezen részt vett a Missziós Imaközösség, a Rózsafüzér Társulat, a Szent Mónika Imaközösség, a Szent László Ifjúsági Egyesület, a Kolping család, valamint a felnőtt katekézis és házas hittan csoport, a Karitász és a cserkészek képviselője. A délutáni beszélgetésen a főpásztor megismerkedett a közösségekkel. Kocsis István örömmel számolt be arról, hogy a plébánia ifjúsági vezető hitoktatója, Kozma Bence a közösségért végzett munkája elismeréseként kerületi kitüntetésben részesült.

Erdő Péter a plébánián találkozott Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármesterrel is. Megbeszélésükön az aktuális kérdésekkel foglalkoztak, áttekintették a hitoktatás helyzetét, számba vették az önkormányzat és a plébánia életét érintő pályázati lehetőségeket. Ezt követően a bíboros felkereste a Kútvölgyi Szűz Mária Kápolnaigazgatóságot.

A vasárnapi szentmisén a főpásztor jelenlétében ünnepélyesen esküt tettek a képviselőtestület régi-új tagjai.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép